Ce înseamnă Gardian Kids sau cum un start-up din Moldova permite părinților o dată în plus să nu-și facă griji pentru copii
Full Article 3 minutes read

Ce înseamnă Gardian Kids sau cum un start-up din Moldova permite părinților o dată în plus să nu-și facă griji pentru copii

Geofence (sau geozone) înseamnă o tehnologie destul de simplă, dar, totodată, capabilă să ne simplifice considerabil viața.

Start-up-ul Gardian App lansat în Moldova a implementat această tehnologie în aplicația sa și, se pare, a soluționat o problemă a mii de părinți care își fac griji pentru copiii lor. Vă prezentăm, cum funcția Gardian Kids „a luat asupra sa” îngrijorarea excesivă a părinților, ajutându-i să fie siguri de faptul că, copiii lor sunt anume acolo unde ar trebui să fie în acest moment.

Ce înseamnă Gardian Kids?

Gardian Kids este un serviciu Gardian, care permite părinților să știe mereu că, copilul lor este acolo unde trebuie să fie.

Să admitem, copilul dvs. merge la școală de la ora 8:00 până la ora 15:00, de la 16:00 până la 18:00 este la secția de sport, iar după ora 20:00 trebuie să fie acasă. Marcați punctele necesare pe hartă și stabiliți orele. De fiecare dată când copilul (mai bine zis, telefonul său cu aplicația Gardian) va traversa granița invizibilă de pe hartă, părintele va primi o notificare.

Datorită acestui serviciu, copilul nu va fi deranjat cu apeluri permanente, dar, în același timp, să știți că el este acolo unde ar trebui să fie în acest moment.

Cum funcționează Gardian Kids?

Acest serviciu funcționează pe tot teritoriul Moldovei, fără a fi dependent de municipiu. Pentru un singur copil se poate alege un număr nelimitat de zone, iar raza minimă din jurul locației este de 100 de metri.

Există câteva scenarii ale notificărilor. Puteți primi notificări ori de câte ori copilul intră sau iese din geozonă; atunci când el iese din zonă mai devreme decât se cuvine, adică nu a venit la timp, dar și să alegeți doar intrarea copilului în geozonă sau doar ieșirea din aceasta.

Dacă însă copilul se va pomeni într-o situație neplăcută, va putea solicita ajutor cu ajutorul aplicației Gardian (deocamdată, doar în raza municipiului Chișinău). În decurs de 3-7 minute, paza Prosecutor va ajunge la el; aceștia vor proteja copilul, apoi vor lua legătura cu părinții și le vor propune să ducă copilul la adresa care va fi indicată de părinți. Totodată, părintele va primi o notificare precum că copilul a solicitat ajutor.

Cine are nevoie de Gardian Kids?

Toți cei care-și doresc să fie mai puțin îngrijorați pentru copii. Stresul permanent ne afectează sănătatea psihică. Cu Gardian, veți deveni mult mai sigur și mai liniștit pentru sine și pentru cei dragi.

Cum puteți obține Gardian Kids?

Accesați site-ul Gardian, completați abonamentul – acest serviciu este disponibil în pachetele Friends și Family – și instalați aplicația tuturor celor apropiați. Pe lângă protecția copilului, fiecare dintre membrii familiei care s-au conectat vor putea să solicite paza Prosecutor în cazul unui pericol, dar și să primească asistență tehnică și medicală.

De ce Gardian Kids nu înseamnă spionarea copilului

Și părintele, și copilul trebuie să conștientizeze faptul că aceasta nu este o spionare sau un control crescut, ci un instrument de securitate. Anual, circa 700 de copii din Moldova dispar. Și o aplicație mobilă capabilă să comunice părintelui că, copilul acestuia este în siguranță și, ce-i mai important, permite să fie solicitat ajutor, poate fi foarte utilă într-o situație critică.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: