Ce preferă să asculte chișinăuienii: liniștea și plăcerea câștigă popularitate
Full Article 2 minutes read

Ce preferă să asculte chișinăuienii: liniștea și plăcerea câștigă popularitate

După cum arată studiile periodice ale audienței radio, efectuate o dată la șase luni de către compania de măsurare xplane.md, moldovenii aleg din ce în ce mai mult muzica liniștită.

Măsurarea audienței radio este efectuată de xplane.md de 2 ori pe an folosind metoda sondajului. Sondajul implică 1200 de respondenți.

Astfel, noul jucător apărut nu demult pe piața radio din Moldova, un radio plăcut și liniștit – Radio Relax, a intrat recent în TOP-ul celor mai ascultate posturi de radio din Chișinău.

Lansat în emisie anul trecut la 17 februarie, postul se află acum pe locul 7 din cele 31 de posturi radio din Chișinău, iar în clasamentul audienței feminine Radio Relax se impune printr-un ritm de creștere record – locul 3. În medie, audiența feminină cotidiană a postului Radio Relax este de 5,8%. Spre comparație, liderul în rândul audienței feminine din Chișinău este radioul HIT FM, care deține 8,1% din audiență.

Este important de menționat că posturile de radio pop sunt încă cele mai populare posturi de radio din țara noastră.

Amintim, că la 17 februarie 2022, Radio Relax a surprins Moldova și lumea întreagă cu un concept inedit de lansare. Prezentarea a avut loc în cadrul zborului aeronavei AirBus A321, la bordul căreia se aflau 230 de pasageri. Avionul a survolat Moldova la o altitudine de 3000 de metri și a desenat itinerarul RELAX pe radar. Zborul a fost urmărit simultan de peste 60.000 de vizitatori ai site-ului www.flightradar24.com, un record mondial la acea vreme. Zeci de mass-media europene și mondiale au reflectat acest eveniment.

Ascultați Radio Relax, un radio plăcut și liniștit, pe site-ul radiorelax.md. La Chișinău – pe frecvența 94,9 FM și la Bălți – pe 90,5 FM.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: