Ce să verifici atunci când alegi Peugeot 3008 
Full Article 3 minutes read

Ce să verifici atunci când alegi Peugeot 3008 

Un crossover urban cu un design spectaculos, această mașină a câștigat popularitate și pentru fiabilitatea sa. Timp de câteva generații ale existenței sale, Peugeot 3008 a suferit mai multe renovări și a primit numeroase premii.

Cu toate acestea, chiar și cea mai fiabilă mașină are nuanțe proprii în funcționare. Ne vom clarifica ce momente specifice pot întâlni proprietarii unui Peugeot 3008 și, cel mai important, cum să evităm problemele.

Motor

Mașina este reprezentată de modele cu tracțiune față și cu tracțiune integrală. De tipul motorului depind și preturi Peugeot 3008, capacitățile și caracteristicile de întreținere ale acestuia. Este important să acordați atenție: 

  1. Benzină. Potrivit proprietarilor, acestea sunt predispuse la scurgeri de ulei și antigel. Acestea apar din cauza garniturilor slabe sau a defecțiunii pompei de apă. Soluția este să folosiți ulei de bună calitate și să fie schimbat regulat. 
  2. Motorină. Se disting prin putere mare și tracțiune. Aceste motoare au probleme cu filtrul de particule și EGR (sistemul de recirculare a gazelor de eșapament). Din cauza sarcinilor mari, lanțul arborelui poate fi necesar să fie înlocuit. Problema este rezolvată prin întreținere la timp.
  3. Motor hibrid. Prețul Peugeot 3008 este principalul său dezavantaj. În ceea ce privește partea tehnică, aceasta este uzura rapidă a rulmenților roților din față. Este ușor de observat din cauza sunetului specific.

Frâne

Sistemul de frânare al lui Peugeot 3008 are resursă bună la discuri și plăcuțe de frână. Au nevoie de întreținere minimă. Doar motor electric al frânei de mână pot face probleme pe timp rece. Pentru a menține această piesă în stare bună, monitorizați calitatea lubrifiantului, starea etanșărilor și integritatea corpului.

O atenție suplimentară trebuie acordată etrierelor din spate – se uzează mai repede decât cele din față.

Transmisie

Modelele Peugeot 3008 cu transmisie manuală pot schimba mai greu treptele, mai ales pe vreme înghețată. Verificați mecanismul de selecție  în mod regulat și nu uitați să-l lubrifiați.

Suspensie

Peugeot 3008 cu tracțiune față are o suspensie indestructibilă. Singurul lucru pe care se pot uza rapid este bara stabilizatoare. Iar dacă mergeți des în teren, verificați mai des bucșele amortizoarelor.

Modelele hibride au o suspensie spate complexă. Cu toate acestea, este de asemenea foarte fiabilă.

Direcție

Construit pe platforma PF2, Peugeot 3008 a primit o servodirecția și caseta de direcție foarte fiabile. Electronica lor se defectează extrem de rar, nu există probleme nici cu scurgerile. Principalul lucru este să schimbi uleiul la timp.

Peugeot 3008 nu este în zadar renumit pentru caracterul practic și fiabilitatea sa. Deservirea la timp rezolvă majoritatea problemelor. O atitudine atentă a șoferului va ajuta la evitarea acestora în viitor. 

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: