Ce se va întâmpla cu Mauzoleul din Piața Roșie, dacă Lenin va fi îngropat? Consiliul arhitecților din Rusia a anunțat un concurs
Full Article 2 minutes read

Ce se va întâmpla cu Mauzoleul din Piața Roșie, dacă Lenin va fi îngropat? Consiliul arhitecților din Rusia a anunțat un concurs

Consiliul arhitecților din Rusia a anunțat un concurs de idei, privind utilizarea Mauzoleului din Piața Roșie, în cazul în care corpul neînsuflețit al lui Vladimir Lenin va fi îngropat. Rezultatele competiției vor fi anunțate pe 13 noiembrie, scrie Kommersant.

Organizatorii concursului au menționat că aflarea corpului lui Vladimir Lenin „în inima țării, care a conștientizat greșelile trecutului” contravine concepției moderne privind odihna veșnică și „constituie o încălcare a tradiției ortodoxe și inclusiv a voinței fondatorului URSS”.

Consiliul arhitecților din Rusia consideră că Mauzoleul ar trebui să devină o filială a Muzeului de Stat „A.V. Șciusev” și să găzduiască o expoziție a istoriei clădirii. Participanții la concurs sunt îndemnați să creeze un plan general al clădirii, care să cuprindă și traseul care ar lega Mauzoleul de muzeul din strada Vozdvijenka.

Termenul limită de înregistrare pentru participanții la competiție este 19 octombrie. Rezultatele urmează să fie publicate pe 13 noiembrie.

Amintim că, în cadrul conferinței de presă de la sfârșitul anului trecut, președintele Rusiei Vladimir Putin s-a pronunțat împotriva îngropării corpului neînsuflețit a lui Lenin „cel puțin atâta timp cât mai există mulți oameni care leagă cu aceasta propria viață, propriul destin”.

Mauzoleul din Piața Roșie se află sub protecția UNESCO.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: