CEC a înregistrat PACE pentru cursa electorală. Despre incidentul de la Sângerei nu s-a discutat
Full Article 2 minutes read

CEC a înregistrat PACE pentru cursa electorală. Despre incidentul de la Sângerei nu s-a discutat

Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat Partidul „Acasă Construim Europa” (PACE), condus de Gheorghe Cavcaliuc, pentru participarea la alegerile parlamentare din 11 iulie.

În timpul discuțiilor privind înregistrarea listei de candidați la funcția de deputat prezentată de PACE, membrii CEC au atras atenția că printre aceștia figurează o persoană vizată într-un dosar penal, care a fost trimis în judecată.

Membrii CEC au cerut explicații de la reprezentantul partidului. Acesta a precizat că este vorba despre un conflict dintre soți. Secretarul CEC Maxim Lebedinschi a menționat că nu înțelege din ce motiv membrii instituției discută acestă subiect, întrucât aceștia au primit rezultatele verificărilor organelor competente. Lebedischi a îndemnat membrii CEC să se pronunțe doar despre înregistrarea sau neînregistrarea formațiunii în cursa electorală.

Președintele CEC Dorin Cimil a menționat că vrea să afle dacă în dosarul respectiv a fost pronunțată o hotărâre definitivă a instanței.

Despre incidentul de la Sângerei, membrii CEC nu au discutat. Amintim că, pe 6 aprilie, activiștii PACE l-au stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului, Tudor Tutunaru. Acesta a suferit arsuri severe la ochi și a fost spitalizat.

Membrii PACE și-au explicat gestul prin faptul că Tutunaru s-a vaccinat contra coronavirusului fără rând, privând de o doză de vaccin lucrătorii medicali și vârstnicii.

Liderul partidului Gheroghe Cavcaliuc și-a susținut colegii și a declarat că PACE și-a manifestat în acest mod „protestul din numele poporului”.

Poliția a inițiat un dosar penal pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs incidentul.  Gheorghe Cavcaliuc a fost audiat și recunoscut în calitate de bănuit pentru două capete de acuzare: „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: