Cererea pentru compensații poate fi modificată în două situații – la nașterea unui copil sau decesul unei persoane. Informația a fost comunicată de secretarul de stat al Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Corina Ajder. Cererea nu poate fi modificată și de către persoanele care, în timpul perioadei de acordare a compensațiilor, și-au pierdut locul de muncă. Pentru această categorie sunt alte forme de suport, cum ar fi ajutorul de șomaj.
Secretarul de stat a fost întrebat la emisiunea „Bună dimineața” de Moldova1 dacă cetățenii pot reveni cu o altă cerere pentru a primi compensații sau dacă aceasta poate fi modificată. Totodată, secretarului i s-a oferit un exemplu: „cineva ar putea rămâne fără loc de muncă sau se întâmplă alte aspecte negative în viața lui”.
„Modificarea cererii se permite în două situații: nașterea unui copil sau decesul unei persoane. Perioada de venituri care se ia în calcul la stabilirea compensației și așa a fost în fiecare an, nu suntem noi acum duri în acest an anume, este perioada mai-octombrie până la lansarea programului de compensații și veniturile din anul precedent. Dar pentru aceste persoane care și-au pierdut locul de muncă există alte forme de suport, deci există ajutorul de șomaj. Există alte tipuri de suport care sunt direcționate exact pentru aceste situații”, a comunicat reprezentanta Ministerului Muncii.
Până pe 8 noiembrie, pe site-ul compensatii.gov.md au fost depuse 210 000 de cereri pentru compensarea costurilor la energie pentru sezonul rece 2024-2025. Pentru a primi compensații pentru luna noiembrie, doritorii trebuie să se înregistreze până la data de 28 noiembrie. Pe perioada sezonului rece, cererile pot fi depuse oricând, dar compensațiile nu vor fi acordate pentru lunile precedente. Dacă cererea a fost depusă după data de 28 a lunii, compensațiile vor fi acordate începând cu luna următoare. Detalii despre filtrele prin care vor fi trecute gospodăriile dar și despre cele 3 căi pentru a primi banii pot fi găsite AICI. Cine depune cererea pentru a primi compensații – chiriașii sau proprietarii apartamentelor? AICI sunt precizările Ministerului Muncii.
Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.
Vreți să susțineți ceea ce facem?
Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.
Susțineți NewsMaker!