„Chiar nu erau alte variante?”. Platforma DA cere audierea lui Ciocoi privind cumpărarea vaccinului chinez
Full Article 2 minutes read

„Chiar nu erau alte variante?”. Platforma DA cere audierea lui Ciocoi privind cumpărarea vaccinului chinez

Fracțiunea parlamentară Platforma Demnitate și Adevăr (DA) cere audierea prim-ministrului interimar pe problema procurării vaccinului chinez. Un demers în acest sens a fost expediat, pe 12 aprilie, de către deputatul Alexandr Slusari în adresa președintei parlamentului și a Biroului permanent.

„Sunt foarte multe întrebări pe acest subiect, mai ales în contextul că vor fi cheltuiți banii contribuabililor pe acest vaccin. Chiar nu erau alte variante?”, s-a întrebat Alexandr Slusari.

Totodată, Platforma DA cere raportul ministrului Agriculturii pe activitatea ilicită a carierei Micauți, precum și informația despre stocurile reale de grâu. De asemenea, deputații Platformei DA solicită audierea șefului Consiliului Concurenței cu privire la rezultatele investigării presupusului acord de cartel pe piața produselor petroliere.

Fracțiunea Platforma DA cere audierea prim-ministrului interimar pe problema procurării vaccinului chinez. Sunt foarte…

Publicată de Alexandr Slusari pe Luni, 12 aprilie 2021

Amintim că, vineri, 9 aprilie, Ministerul Sănătății din Republica Moldova a anunțat că va achiziționa 400 de mii de doze de vaccin CoronaVac produs de compania chineză Sinovac. Vaccinul este aprobat în 20 de țări. Moldova și Ucraina sunt deocamdată singurele țări din Europa care au anunțat că vor utiliza acest preparat.

Mai multe informații despre acest preparat puteți citi AICI.

Pe 10 aprilie, principalul oficial privind controlul bolilor din China a recunoscut că eficacitatea vaccinurilor produse în această țară este scăzută și guvernul are în vedere combinarea acestora pentru a obține un rezultat mai bun.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: