Chicu, despre Legea privind activitatea ONG-urilor: „Ceea ce fac unii exponenți ai opoziției este o încercare de a lichida Republica Moldova”
Full Article 2 minutes read

Chicu, despre Legea privind activitatea ONG-urilor: „Ceea ce fac unii exponenți ai opoziției este o încercare de a lichida Republica Moldova”

Premierul Ion Chicu speră că parlamentul va vota Legea privind activitatea organizațiilor neguvernamentale (ONG), ținând cont de amendamentele propuse anterior, pentru că dacă va fi adoptată în forma actuală, Republica Moldova își pierde, în mare parte, independența. Declarația a fost făcută de premierul Ion Chicu, după ședința tradițională de luni dimineața cu președintele Igor Dodon și președinta parlamentului, Zinaida Grecianîi.

„Noi nu suntem împotriva legii cu privire la ONG-uri, este o lege necesară, dar redacția actuală, votată în 2018, nu este acceptabilă pentru că, de fapt, Republica Moldova, prin intermediul acestor ONG-uri, își va pierde, în mare parte, independența. Actvitățile politice vor fi finanțate deschis de către ONG-uri”, argumentat șeful executivului.

Prim-ministrul R. Moldova a subliniat că statul trebuie să aibă control asupra activităților pe intern. Acesta și-a exprimat speranța că parlamentul va vota această lege ținând cont de amendamentele aprobate în Comisia juridică, săptămâna trecută.

„Ceea ce fac unii exponenți ai opoziției, în dorința de a promova această lege, așa cum a fost votată în 2018, este o încercare de a lichida Republica Moldova. Orice om responsabil nu trebuie să se împace cu această abordare”, a mai spus Ion Chicu.

Amintim că, pe 28 mai, reprezentanții Platformei DA, dar și cei ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au cerut convocarea, de urgență, a ședinței parlamentului și examinarea mai multor subiecte, inclusiv adoptarea Legii privind activitatea ONG-urilor, una dintre condițiile înaintate de UE pentru acordarea sprijinului financiar în mărime de 30 mln euro.

De remarcat că, pe 20 mai, PDM a anunțat că va susține această lege. 

În cadrul ultimei ediții a emisiunii „Președintele răspunde”, Igor Dodon a spus că dacă deputații PDM vor vota această lege în forma actuală, asta ar însemna o încălcare a acordului de coaliție. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: