Cine sunt presupușii complici ai lui Dodon care au plecat din Moldova? Dodon: „Nimeni din rudele mele nu a părăsit țara”
Full Article 3 minutes read

Cine sunt presupușii complici ai lui Dodon care au plecat din Moldova? Dodon: „Nimeni din rudele mele nu a părăsit țara”

Fostul șef al statului Igor Dodon dă asigurări că rudele sale nu au părăsit Republica Moldova. El spune că sunt insinuări și s-ar încerca să se facă „show-uri” cu privire la dosarul său. Declarațiile au fost făcute de Dodon, după ce procurorul Petru Iarmaliuc a anunțat că doi presupuși complici ai lui Igor Dodon, vizați în dosarul penal pornit pe numele fostului președinte al țării, au părăsit Moldova. 

Pe 20 iulie curent, Dodon a fost întrebat cine din rudele lui a plecat în afara țării și dacă este vorba despre fratele său.

„Eu am multe rude – și verișori, nepoți, nepoate. În ultima lună nu a plecat nimeni din țară. Vă asigur că nimeni din rudele mele nu are de gând să se ascundă. Toate persoanele solicitate de procurori să se prezinte – se vor prezenta”, a menționat el.

„Să spui că cineva din posibili martori sau posibili complici nu sunt în țară, păi de unde știe persoana ceea dacă e martor sau complice. Spre exemplu cineva din dumneavoastră, v-ați dus la odihnă sau curs de lecuire și pe urmă aflați peste o lună că posibil sunteți martor. De ce nu sunteți în țară? Sunt insinuări pe care nu vreau să le comentez. Ei încearcă să facă show-uri, pentru a sustrage opinia publică”, a conchis Dodon.

Amintim că procurorul care instrumentează cazul lui Igor Dodon, Petru Iarmaliuc, a anunțat că doi presupuși complici ai lui Igor Dodon, vizați în dosarul penal pornit pe numele fostului președinte al țării, au părăsit teritoriul Republicii Moldova: „Două persoane vizate în calitate de complici nu se află pe teritoriul Republicii Moldova, au părăsit țara după reținerea și plasarea acestuia în arest la domiciliu. Acest fapt facilitează ca Igor Dodon să comită acțiuni în vederea obstrucționării anchetei în prezenta cauză penală”.

De menționat că pe 24 mai, Procuratura Generală a anunțat că pe numele lui Igor Dodon a fost deschis un dosar de corupere pasivă, îmbogățire ilegală, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală. Investigația ține de o înregistrare video în care Dodon a primit o sacoșă de la Vladimir Plahotniuc.

În dosarul „Kuliok” este vizat și fratele Galinei Dodon, Petru Merineanu, care a fost plasat în arest în Penitenciarul nr. 13, precum și soția fostului șef al statului, Galina Dodon, căreia i se încriminează complicitate la îmbogățire ilicită. La fel, pe 24 mai, procurorii anticorupție, în comun și cu suportul ofițerilor CNA și SIS, au descins cu percheziții pe mai multe adrese în cauza penală numită generic „Kuliok”, în total fiind supuse perchezițiilor 10 imobile și 3 automobile care aparține fostului președinte Igor Dodon, inclusiv domiciliul mamei sale, Galina Dodon.

Potrivit procurorilor, în rezultatul perchezițiilor la domiciliului mamei fostului șef al statului au fost depistate și ridicate din safeu mijloace bănești în sumă de 689 600,00 lei; 17 005,00 Euro și 1000,00 Dolari SUA, proveniența cărora urmează a fi cercetată. Pe 19 iulie, Igor Dodon a menționat că mama sa se află la spital și „se simte foarte rău„.

Igor Dodon pledează nevinovat și califică dosarul deschis pe numele său drept unul „la comandă”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: