Mama lui Igor Dodon, încă pe patul de spital. Fostul președinte al țării: „Se simte foarte rău”
Full Article 4 minutes read

Mama lui Igor Dodon, încă pe patul de spital. Fostul președinte al țării: „Se simte foarte rău”

Fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon spune că mama sa în continuare se află la spital. Potrivit acestuia, Galina Dodon „se simte foarte rău”. De cealaltă parte, procurorii care instrumentează cazul lui Dodon au menționat că după ameliorarea stării de sănătate, mama fostului președinte urmează să se prezinte la Procuratură.

Pe 19 iulie, aflându-se la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, Dodon a vorbit despre starea de sănătate a mamei sale.

„Mama mea este încă în spital. Eu vreau să le urez sănătate la toate mamele, chiar și mamele acelor ipocriți care au comandat toate fărădelegile astea pentru că mama se simte foarte rău”, a spus el.

Totodată, fostul președinte al țării s-a arătat indignat de atitudinea „celor de la guvernare”, cât și a presei față de mama lui.

„Vreau să le urez lor, celor de la guvernare care au lansat toate chestiile astea, voi din presă care ați făcut o companie de denigrare cu lovituri sub centură pentru mama mea, vreau să vă urez la toți să aveți grijă de părinți atât timp cât sunt în viață. Le urez sănătate părinților dumneavoastră, inclusiv părinților dușmanilor mei care și-au permis aceste atacuri acum, în această perioadă”, a menționat Dodon.

Pentru presă, procurorul care instrumentează cazul lui Igor Dodon, Petru Iarmaliuc, a spus că avocatul Galinei Dodon a înaintat o cerere prin care a informat despre starea de sănătate a clientului.

„Respectiv, la ameliorarea stării de sănătate numita urmează să se prezinte la Procuratură pentru a realiza cerințele prevăzute de lege”, a spus Iarmaliuc, care a ținut să precizeze că Galina Dodon a fost citată la Procuratură pentru a fi pusă sub învinuire.

Totodată a fost menționat că nu se anulează calitatea și necesitatea audierii Galinei Dodon, ci s-a intervenit doar cu o cerere de amânare.

Amintim că Galina Dodon, mama fostului președinte al țării, nu s-a prezentat pe 15 iulie, la Procuratura Anticorupție, unde urma să îi fie înaintată învinuirea în săvârșirea infracțiunii de complicitate la îmbogățirea ilicită – dosar în care figurează Igor Dodon, soția sa, Galina Dodon și fratele fostei primei doamne, Petru Merineanu.

De menționat că pe 24 mai, procurorii anticorupție, în comun și cu suportul ofițerilor CNA și SIS, au descins cu percheziții pe mai multe adrese în cauza penală numită generic „Kuliok”, în total fiind supuse perchezițiilor 10 imobile și 3 automobile care aparține fostului președinte Igor Dodon, inclusiv domiciliul mamei sale, Galina Dodon.

Potrivit procurorilor, în rezultatul perchezițiilor la domiciliului mamei fostului șef al statului au fost depistate și ridicate din safeu mijloace bănești în sumă de 689 600,00 lei; 17 005,00 Euro și 1000,00 Dolari SUA, proveniența cărora urmează a fi cercetată.

PSRM a criticat, recent, acțiunile procurorilor, care au citat-o pe Galina Dodon la Procuratură, drept „un pas josnic și inuman”. Potrivit socialiștilor, acțiunea are drept scop să pună presiune asupra partidului.

Amintim că pe 24 mai, Procuratura Generală a anunțat că pe numele lui Igor Dodon a fost deschis un dosar de corupere pasivă, îmbogățire ilegală, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală. Investigația ține de o înregistrare video în care Dodon a primit o sacoșă de la Vladimir Plahotniuc. În dosarul „Kuliok” este vizat și fratele Galinei Dodon, Petru Merineanu, care a fost plasat în arest în Penitenciarul nr. 13, precum și soția fostului șef al statului, Galina Dodon, căreia i se încriminează complicitate la îmbogățire ilicită.

Igor Dodon pledează nevinovat și califică dosarul deschis pe numele său drept unul „la comandă”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: