Ciolacu, către Sandu: România susține ferm solicitarea Moldovei de a se asocia formatului de cooperare din cadrul Inițiativei celor Trei Mări
Full Article 2 minutes read

Ciolacu, către Sandu: România susține ferm solicitarea Moldovei de a se asocia formatului de cooperare din cadrul Inițiativei celor Trei Mări

România susține ferm solicitarea Chișinăului de a se asocia formatului de cooperare din cadrul Inițiativei celor Trei Mări care vizează, între altele, identificarea modalităților concrete de a angaja Republica Moldova și Ucraina în proiecte menite să sporească gradul de interconectivitate în domeniile energiei, digitalizării și transporturilor din regiune. Declarația a fost făcută de premierul României, Marcel Ciolacu, în cadrul unei întrevederi la Palatul Victoria cu președinta Maia Sandu, care se află pe 6 septembrie într-o vizită la București.

Guvernul României anunță într-un comunicat emis presei că cei doi înalți oficiali au evaluat, în cadrul întrevederii, stadiul relațiilor bilaterale și au apreciat nivelul excelent al cooperării. Oficialii au manifestat, potrivit sursei citate, întreaga deschidere pentru continuarea, pe aceeași linie, a dialogului, precum și pentru a lucra împreună în vederea obținerii de rezultate concrete, în beneficiul cetățenilor celor două țări.

În cadrul discuțiilor cu președinta Sandu, premierul român Marcel Ciolacu a reafirmat susținerea politică și în plan tehnic pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Potrivit lui, prioritară în acest moment este obținerea deciziei privind deschiderea negocierilor de aderare, în cadrul Consiliului European din decembrie.

La rândul său, președinta Maia Sandu a mulțumit României pentru sprijinul acordat Republicii Moldova în plan bilateral și în contextul de securitate actual, provocat de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, și a evidențiat importanța continuării cooperării, mai ales în sectorul energetic, în perspectiva apropierii sezonului rece.

De menționat că Maia Sandu se află pe 6 septembrie la București. Șefa statului va participa la Summit-ul Inițiativei celor Trei Mări, organizat, pentru a doua oară, de România.

Ciolacu, către Sandu: România susține ferm solicitarea Moldovei de a se asocia formatului de cooperare din cadrul Inițiativei celor Trei Mări

Guvernul României


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: