Cod galben în toată țara: Meteorologii prognozează lapoviță, ploi abundente și vânt puternic
Full Article 1 minutes read

Cod galben în toată țara: Meteorologii prognozează lapoviță, ploi abundente și vânt puternic

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis, pe 17 noiembrie, Cod galben de instabilitate atmosferică, pe între teritoriul țării. Meteorologii prognozează în următoarele trei zile ploi abundente și vânt puternic în toate regiunile țării.

SHS anunță că avertizarea meteorologică va intra în vigoare vineri, 17 noiembrie, la ora 20:00. Codul galben se va menține duminică, 19 noiembrie, ora 12:00.

Potrivit sursei citate, predominant, în jumătatea de sud a țării, se prevăd ploi puternice (15-35 l/m2). La nord, izolat, cu transformare în lapoviță.

Pe arii extinse se prevăd intensificări ale vântul nord-estic în rafale de până la 15-20 m/s, izolat de până la  21-24 m/s.

În această perioadă, potrivit meteorologilor, temperaturile minime vor ajunge, în centrul țării, la +1 grade Celsius, iar maximele – la 7 grade Celsius. În Sudul țării termometrele vor indica între 9 și 3 grade Celsius. La nord va fi ceva mai frig. Maxima termică va indica cel mult 4 grade Celsius, iar minima -2 grade Celsius.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: