rbk.ru

Colaboratorii Ambasadei Republicii Moldova în România, vaccinați împotriva COVID-19

Colaboratorii Ambasadei Republicii Moldova în România au fost vaccinați împotriva infecției COVID-19. Despre acest lucru se anunță într-un mesaj al ambasadei, astăzi, 6 aprilie.

„A început campania de vaccinare a corpului diplomatic acreditat la București, pe listele de vaccinare fiind înscriși peste 1000 de diplomați. Acest fapt se datorează guvernului României care a inclus categoria membrilor misiunilor diplomatice, inclusiv membrii de familie care îi însoțesc, în lista persoanelor care pot fi imunizate în baza Strategiei Naționale de vaccinare”, se anunță în mesaj.

„Colaboratorii Ambasadei Republicii Moldova în România s-au imunizat cu prima doza de vaccin Pfizer, urmând ca rapelul să fie aplicat la 21 de zile”, se mai arată în același mesaj.

Până în prezent, 50 410 persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19, ceea ce reprezintă 1,5% din populația Republicii Moldova.

Amintim că procesul de vaccinare a lucrătorilor medicali a început pe 2 martie. Pe 31 martie, Ministerul Sănătății a anunțat despre extinderea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 pentru persoanele cu vârsta de peste 60 de ani și pentru cei cu comorbidități.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

PSDE critică intenția PAS de a include membri ai Platformei DA pe lista electorală: „O abordare periculoasă”

Partidul Social Democrat European (PSDE) condamnă intenția partidului de guvernământ „Acțiune și Solidaritate” (PAS) de a include membri ai Platformei „Demnitate și Adevăr” (DA) pe lista sa de candidați la alegerile parlamentare. Potrivit PSDE, această „tentativă nu urmărește consolidarea flancului pro-european, ci monopolizarea lui”.

„PAS vrea să înghită din nou tot flancul pro-european. Moldova are nevoie de o alternativă europeană veritabilă, nu una mimată. PAS nu caută o alianță autentică, ci supunere politică. Invitând pe rând formațiuni mai mici să se alăture, PAS încearcă să controleze din nou întreg spectrul politic pro-european, împiedicând apariția unei alternative europene veritabile. În loc să încurajeze competiția sănătoasă de idei și proiecte pro-europene, PAS recurge la strategii de absorbție și control, încercând să anihileze orice posibilă alternativă politică de centru-dreapta. Este o abordare greșită și periculoasă pentru democrația moldovenească și pentru parcursul european al țării”, se menționează într-un comunicat emis de PDSE.

Reacția PSDE vine după declarațiile președintelui Parlamentului, Igor Grosu, care a spus într-o emisiune TV că PAS poartă negocieri cu Platforma DA, propunând membrilor acestei formațiuni să participe la alegeri pe listele partidului de guvernare.

Liderul DA, Dinu Plîngău, a confirmat pentru NM că partidul său poartă negocieri cu PAS de mai multe luni, menționând că scopul acestora este „să nu permită venirea la putere în Parlament a forțelor pro-ruse”.

Președintele Platformei DA, Dinu Plîngău, a confirmat pentru NewsMaker că poartă discuții cu Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) privind o eventuală participare comună la alegerile parlamentare din septembrie. Plîngău susține că negocierile durează de mai bine de o lună și au un singur scop – de a preveni revenirea forțelor pro-ruse în Parlamentul Republicii Moldova.

***

Amintim că recent PSDE a lansat inițiativa de a crea o nouă alianță politică – „Alianța Europeană a Moldovei”. Potrivit reprezentanților partidului, această platformă „va pune Moldova pe primul loc” și va deveni „o adevărată alternativă proeuropeană”, „o alianță a partidelor libere, fără compromisuri, care nu-și vând principiile pentru un loc pe listă”.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: