Contestația depusă de Năstase în privința deschiderii a 42 de secții de votare pentru cetățenii din stânga Nistrului, respinsă
Full Article 2 minutes read

Contestația depusă de Năstase în privința deschiderii a 42 de secții de votare pentru cetățenii din stânga Nistrului, respinsă

Curtea de Apel Chișinău a respins, ca fiind neîntemeiată, contestația depusă de către Andrei Năstase în privința Comisiei Electorale Centrale (CEC), care a decis deschiderea a 42 de secții de votare pentru alegătorii din localităţile din stânga Nistrului. 

Hotărârea a fost publicată joi, 8 octombrie. Subiectul a fost examinat de către judecătorii Grigore Dașchevici și Angela Bostan, iar președinta completului a fost Maria Guzun.

Hotărârea poate fi contestată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție în termen de o zi de la data pronunțării dispozitivului hotărârii.

Anterior, Colegiul civil, comercial și de contencios administrativ al Curții Supreme de Justiție a admis recursul depus de Andrei Năstase și a trimis la rejudecare Curții de Apel Chișinău cauza privind deschiderea secțiilor de votare în stânga Nistrului.

CSJ a admis recursul depus de către Andrei Năstase și a anulat încheierea din 2 octombrie a Curții de Apel Chişinău adoptată în cauza de contencios administrativ la cererea de chemare în judecată înaintată de liderul Platformei DA împotriva CEC și terții Biroul Politici de Reintegrare din cadrul Cancelariei de Stat, Comisia Unificată de Control și Inspectoratul General al Poliției cu privire la anularea parțială a actului administrativ, constatarea încălcărilor și obligarea modificării actului administrativ, și a restituit cauza la Curtea de Apel Chișinău, pentru rejudecare.

CEC a decis sâmbătă, 26 septembrie, deschiderea a 139 de secții de votare în străinătate și 42 pentru cetățenii din stânga Nistrului.

Asta cu toate că, în cadrul alegerilor prezidențiale din 2016, alegătorii din stânga Nistrului au putut vota la 30 de secții de votare, iar la scrutinul parlamentar din 2019  la 25 de secții de votare.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: