Controale în liceele și școlile din Chișinău. Inspectorii vor verifica dacă elevii și profesorii poartă măști de protecție
Full Article 2 minutes read

Controale în liceele și școlile din Chișinău. Inspectorii vor verifica dacă elevii și profesorii poartă măști de protecție

Direcția educație, tineret și sport din Chișinău va efectua controale referitoare la respectarea normelor anti-COVID-19 în instituțiile municipale de învățământ. Acțiunea vine după ce în urma unor verificări s-au constat mai multe nereguli, printre acestea se evidențiază că majoritatea elevilor, dar și o parte din cadrele didactice, nu poartă măștile faciale de protecție.

Șeful interimar al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, a spus că în zilele de 10-11 ianuarie au fost făcute vizite în 32 de instituții de învățământ din capitală.

„Ca urmare a evaluării s-a constatat că nu se păstrează distanța de cel puțin 1 metru dintre elevi în pauze. Majoritatea elevilor, dar și o parte din cadrele didactice, nu poartă măștile faciale de protecție. În clasele primare, părinții de regulă aduc copiii până la școală, uneori până în sălile de studii fără a purta masca de protecție. În unele situații lipsește asistentul medical sau personal auxiliar pentru triajul de dimineață”, a comunicat Pavaloi.

În acest fel, șeful interimar al Direcției a spus că, în această săptămână, vor continua verificările. „Se vor organiza repetat activități de informare și instruire atât a elevilor, cât și a cadrelor didactice privind măsurile de prevenire a infecției COVID-19. Vom atenționa repetat angajații instituțiilor de învățământ despre nerespectarea Hotărârii Comisiei pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău, fapt ce constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi drept temei pentru tragerea la răspundere conform legislației în vigoare”, a spus Pavaloi.

Potrivit datelor autorităților municipale, total elevi confirmați pozitiv cu virusul COVID-19 este 171, cu 80 mai mulți în comparație cu săptămâna precedentă. În autoizolare sunt 1040 elevi, cu 989 mai mulți decât săptămâna precedentă. Cadre didactice confirmate pozitiv sunt 52, cu 33 mai multe decât în săptămâna anterioară. Totodată, în autoizolare sunt 35 cadre didactice, cu 30 mai multe decât săptămâna anterioară. La fel, de menționat că la moment sunt 26 de clase în carantină.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: