Coronavirus în Spania: 462 de morți timp de 24 de ore
Full Article 2 minutes read

Coronavirus în Spania: 462 de morți timp de 24 de ore

În ultimele 24 de ore, în urma complicațiilor provocate de coronavirusul COVID-19, au murit cel puțin 462 de oameni, informează Euronews, luni, 23 martie. 

Totodată, numărul celor infectați a crescut cu 4 300 timp de 24 de ore și a depășit 33 de mii. În total, de la debutul pandemiei, au decedat peste 2 mii de spanioli.

Luni, guvernul condus de Petro Sanchez a anunțat că va cere prelungirea perioadei de canrantină în toată țara până pe 11 aprilie.

Potrivit celui mai recent bilanț, de la izbucnirea focarului, au fost înregistrate peste 15 mii de decese la nivel global, din cauza coronavirusului COVID-19. Cel mai mult a avut de suferit Italia: acolo au murit aproape 5 500 de oameni.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane.

x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: