„Covidul nu a plecat”. Autoritățile din Chișinău atenționează populația că virusul continuă să fie prezent
Full Article 2 minutes read

„Covidul nu a plecat”. Autoritățile din Chișinău atenționează populația că virusul continuă să fie prezent

Boris Gîlca, șef al Direcției generale asistență medicală și socială, a declarat că în capitală sunt 3 instituții medicale municipale implicate în internarea și tratamentul pacienților cu Covid. La fel, Gâlca a ținut să atenționeze că virusul este încă prezent, chiar dacă de câteva zile în municipiu nu s-a înregistrat nici un caz de deces. 

„Covidul nu a plecat. Municipiul Chișinău este în cod galben. La moment, avem 3 instituții medicale municipale implicate în internarea și tratamentul pacienților cu Covid. Sunt internați 110 pacienți cu Covid, din ei în stare gravă sunt 2 persoane. Noutatea bună este că în ultimele zile nu înregistrăm decedați”, a spus Gîlca.

Potrivit lui, alte 1078 de persoane sunt cu tratament la domiciliu.

De cealaltă parte, șeful Direcției a spus că se atestă o rată scăzută de vaccinare pe municipiul Chișinău. El a menționat că rata este de 48%, aceasta fără persoanele care s-au vaccinat peste hotare.

„Dacă luăm în considerare și pe cei vaccinați peste hotare, majoritatea în România, avem peste 70% de populație vaccinată”, a conchis el.

Numărul cazurilor prezentate de autoritățile naționale sunt tot mai puține. Astăzi s-a comunicat despre alte 240 cazuri noi de infectare, pe când decese nu au fost raportate.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: