„Covoare roșii” în capitală, în fața trecerilor de pietoni: ce semnifică noul marcaj rutier FOTO
Full Article 2 minutes read

„Covoare roșii” în capitală, în fața trecerilor de pietoni: ce semnifică noul marcaj rutier FOTO

Un nou marcaj rutier la Chișinău. Acesta, denumit „covorul roșu”, se regăsește pe 4 străzi. Potrivit autorităților capitalei, marcajul este trasat pe carosabil, în fața trecerilor de pietoni, pentru a atrage atenția șoferilor și a spori siguranța pietonilor. Marcajul ar avea un material special cu o suprafață abrazivă. Asemenea marcaje, a menționat autoritatea locală, vor fi aplicate pe mai multe artere aglomerate din oraș. 

Primarul Ion Ceban a anunțat că în capitală este aplicat un nou tip de marcaj rutier, denumit „covorul roșu”. Marcajul se va regăsi în cele mai aglomerate intersecții din oraș.

„Aceste marcaje sunt aplicate pe carosabil, în fața trecerilor de pietoni, cu scopul de a spori siguranța pietonilor. „Covoarele roșii” se disting prin culoarea lor stridentă, menită să atragă atenția șoferilor cu mult înainte de a ajunge la trecerea de pietoni. Aceste marcaje sunt fabricate dintr-un material special, cu o suprafață abrazivă, care contribuie la reducerea distanței de frânare, oferind astfel şoferilor un timp suplimentar de reacție”, a menționat edilul.

El a adăugat că, pe lângă rolul lor de avertizare, „covoarele roșii” sunt indicate pentru utilizare în intersecțiile aglomerate și în zonele cu trafic intens de pietoni, asigurând o vizibilitate sporită și reducând riscul accidentelor”.

„Primele astfel de marcaje au fost deja implementate pe străzile: Cuza Vodă, Sarmizegetusa, Miron Costin și Braniștii. În curând, acestea vor fi trasate și pe bulevardul Decebal, aflat în prezent în proces de reabilitare, dar și pe alte artere importante din oraș, cum ar fi bulevardul Mircea cel Bătrân și strada Ion Pelivan, unde se analizează necesitatea aplicării acestui tip de marcaj”, a declarat Ceban.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: