Criză de lemne în Moldova? Spînu: Vom vedea dacă partenerii din România pot să ne ajute
Full Article 2 minutes read

Criză de lemne în Moldova? Spînu: Vom vedea dacă partenerii din România pot să ne ajute

Moldova ar putea aduce lemn din România, pentru a asigura o parte a populației cu lemne de foc, la iarnă. Anunțul a fost făcut de viceprim-ministrul și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV. Spînu dă asigurări că, la iarnă, toți moldovenii vor avea căldură în casă și spune că Guvernul face tot posibilul pentru a realiza acest scop.

„Trebuie să recunosc că am discutat subiectul lemnelor și la București. Mâine va avea loc o ședință să vedem dacă și partenerii din Romania pot să ne ajute cu anumite cantități. Vrem să aducem lemn din Romania, ca să asigurăm o parte din populație în cazul în care nu vom avea noi. Cumva facem tot ce putem ca nimeni să nu fie lăsat în urmă și toată lumea în această iarnă să se încălzească și să aibă confortul necesar”, a declarat Andrei Spînu.

Potrivit vicepremierului, Guvernul va asigura, în noul sezon de încălzire, lemn de foc pentru consumatorii casnici la un preț similar cu cel de anul trecut. Spînu dă asigurări că „toți oamenii vor avea acces la lemn”. Potrivit lui, cetățenii se pot adresa la întreprinderile silvice pentru a procura lemnul chiar de azi, 5 august.

De menționat că potrivit Guvernului, la Moldsilva, lemnul de specii tari va putea fi cumpărat cu 550 – 875 lei pentru un metru ster. În cazul lemnului moale, prețurile vor varia între 350-475 lei pentru un metru stern.

Potrivit Moldsilva, cererea pentru lemne de foc depășește în acest an stocurile pe care le are agenția. Totuși, responsabilii de la agenție susțin că toate cele 24 de ocoluri silvice din țară vor primi lemne.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: