Cum a fost la Festivalul Lupilor în Rezervația Naturală „Codrii Moldovei”
Full Article 2 minutes read

Cum a fost la Festivalul Lupilor în Rezervația Naturală „Codrii Moldovei”

În perioada 12-14 august, în Rezervația Naturală „Codrii Moldovei”, din satul Lozova, raionul Strășeni, compania Media Show Grup alături de Alex Calancea, au organizat pentru prima dată Festivalul Lupilor cu camping.

În aceste 3 zile lumea a avut parte de activități gratuite în zona „Pădurea Fermecată”, cum ar fi: face painting, împletire de cosițe, confecționare dream catcher, zona Cărturești, zona Bere Chișinău, Zona Panda Tur, chill zona etc.

Cum a fost la Festivalul Lupilor în Rezervația Naturală „Codrii Moldovei”

Pe parcursul Festivalul, publicul a avut parte de interpreți ca: Pavel Stratan, Cleopatra Stratan, Edward Sanda, Lupii lui Alex Calancea, Adda, Surorile Osoianu, Dj Markus Lawyer, Ansamblul „Plăieșii”, Kapushon, Iuliana Beregoi, Misha Bird, Tatuni, Satoshi, Paraziții etc.

Pe lângă activități gratuite și interpreți, cei de la Asociația Culturală Geto-Dacii din Moldova (cu sediul în orașul Iași) au construit un adevărat sat dacic, unde au expus obiecte, haine etc tradiționale a dacilor dar și activități, cum ar fi trasul cu arcul și imitații de lupte.

Cum a fost la Festivalul Lupilor în Rezervația Naturală „Codrii Moldovei”

În data de 18 august, la Grădina Botanică din Chișinău, clasicul și folclorul s-au contopit într-o simbioză concertistică spectaculoasă. Laura Bretan, Dinastia Botgros și Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale și-au dat întâlnire într-o fuziune de tradiții și muzică simfonică, armonios conturată de către Alex Calancea Band.

Atunci când s-au întâlnit Lupii lui Calancea și Lăutarii lui Nicolae Botgros,au răsunat văile și a tremurat pământul sub picioare! Pe 19 august, la Grădina Botanică din Chișinău, am redescoperit folclorul într-o manieră inedită, modernizată. De la origini la prezent, de la doine la hore, de la plâns la râs,am trăit o adevărată explozie de emoții și am asculat chemarea strămoșească.

Organizatori: Media Show Grup și Alex Calancea
Sub egida: Ministerul Culturii al Republicii Moldova
Partener special: Bere Chișinău
Partener turistic: Panda Tur
Partener: Cărturești
Partener Media General: TV8
Parteneri Media: NewsMaker.md, Realitatea, rlive.tv, ZUGO, Diez.md, Unica.md, Ea.md, Shok.md, Рупор.
Partener Radio: Aquarelle și Radio ZUM 1

 

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: