Cum rezolvă inteligența artificială sarcinile profesioniștilor? Vă povestim pe baza gamei de laptopuri ASUS

În ultimii ani, inteligența artificială (IA) a revoluționat internetul și a schimbat semnificativ procesele de afaceri. NM, în parteneriat cu ASUS, explică cum laptopurile dotate cu instrumente IA simplifică viața utilizatorilor.

Inteligența artificială este unul dintre cele mai importante trenduri din ultimii ani. Se vorbește mult despre IA, iar utilizarea instrumentelor sale de bază a devenit o abilitate esențială atât pentru angajați, cât și pentru antreprenori.

Instrumentele IA facilitează considerabil munca oamenilor, deoarece pot răspunde la întrebări mai bine decât un motor de căutare, pot crea texte și scenarii, pot scrie coduri, pot transcrie audio, genera imagini, edita fotografii, sunet și video fără cunoștințe avansate în programe de specialitate. Astfel, IA a simplificat în ultimii ani semnificativ procesele de lucru, făcându-le mai eficiente și mai rapide.


În ultimii ani, ASUS, la fel, s-a axat pe IA, rezultatele fiind vizibile în cele mai recente produse ale companiei. De exemplu, noul ExpertBook P5 integrează multiple soluții IA, care pot simplifica utilizarea și îmbunătăți performanța laptopului, pregătit să devină un instrument de muncă de încredere.

Astfel, special pentru negocierile online, în ExpertBook P5 a fost implementat programul AI Expert Meet, care îmbunătățește semnificativ eficiența acestora. Cu ajutorul AI Expert Meet, puteți seta automat subtitrări traduse pentru interlocutorul dumneavoastră, iar înregistrarea audio a întâlnirii este transcrisă automat de program, care vă generează și un rezumat a acesteia. De asemenea, ulterior, pe înregistrare se poate adăuga un watermark cu numele companiei dumneavoastră.

Funcția AI Collaboration, utilizând inteligența artificială, elimină zgomotele de fundal în timpul conferințelor. Mai mult, soluția bazată pe IA permite suprimarea zgomotelor și echilibrarea sunetului chiar și atunci când mai multe persoane folosesc același dispozitiv, aflându-se la distanțe diferite și vorbind cu volume diferite.

ASUS oferă și o soluție bazată pe inteligența artificială pentru webcam. Camera la modelul ExpertBook P5 dispune de numeroase instrumente suplimentare bazate pe IA pentru conferințe, inclusiv funcția Eye Contact, care ajustează privirea utilizatorului, creând iluzia unui contact vizual constant. Alte funcții includ iluminarea portret, estomparea fundalului și alte opțiuni avansate.

ASUS Expertbook P5 este o versiune premium a laptopurilor pentru birou, echipată cu un procesor Intel® Core™ Ultra 7 258V cu o frecvență de până la 4,8 GHz, 8 nuclee, 8 fire de execuție și 12 MB memorie cache. Laptopul include, de asemenea, 32 GB de memorie RAM, un SSD de 1 TB și o placă video integrată Intel® Arc™ 140V. Cu toate acestea, laptopul impresionează prin dimensiunile sale compacte: este dotat cu un ecran de 14 inci, cu rezoluție 2560×1600, cântărește doar 1,27 kg și are o grosime de numai 1,49 cm.

Este important de menționat că IA nu doar simplifică utilizarea, ci și optimizează performanța laptopului. ASUS a dezvoltat ExpertPanel, un centru de comandă care gestionează automat setările sistemului, optimizând performanța pe baza modelelor actuale de utilizare.

În rezultat, utilizarea devine mai confortabilă, laptopul funcționează la eficiență maximă, economisind timp și energie. Algoritmii bazați pe inteligență artificială gestionează setările de consum energetic, prelungind durata de viață a bateriei în timpul sarcinilor critice și asigurând distribuirea eficientă a resurselor sistemului.

O altă noutate de la ASUS este ExpertBook P1, mai exact modelele P1403 și P1503: acestea sunt laptopuri destinate utilizatorilor care au nevoie de funcții esențiale pentru muncă, fiind excelente pentru angajații care desfășoară sarcini de birou zilnice, lucrează cu documente și utilizează funcții multimedia de bază. Laptopurile sunt echipate cu procesoare Intel Core de până la i7, stocare SSD de până la 1 TB și memorie RAM de până la 64 GB.

Seria ASUS ExpertBook P nu este singura gamă de laptopuri orientată spre utilizarea inteligenței artificiale. De asemenea, există modele business precum ASUS ExpertBook B3 și ASUS ExpertBook B5. Inteligența artificială îmbunătățește performanța aplicațiilor cu până la 59% (în comparație cu procesoarele de acum trei ani) și accelerează cu până la 73% procesarea sarcinilor legate de texte și imagini.


În plus, eficiența energetică a noilor procesoare este de 2,5 ori mai mare, iar cu ajutorul AI procesorul reduce consumul de energie cu până la 40%, prelungind durata de viață a bateriei. În modelele ExpertBook B3 și B5 sunt incluse și instrumente de securitate precum Intel Threat Detection, Intel Silicon Security Engine și alte funcții avansate de protecție.


În concluzie, seria ExpertBook de la ASUS oferă o gamă largă de soluții eficiente, adaptate diferitelor segmente de preț și celor mai variate cerințe ale business-clienților.

Material de parteneriat.

 

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Facebook/Igor Grosu

Grosu, prezent la Congresul PNL: „Vom face lucruri frumoase pentru românii de pe ambele maluri ale Prutului”

Igor Grosu, președintele Parlamentului și liderul Partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate, a participat pe 12 iulie la Congresul extraordinar al Partidului Național Liberal (PNL) din România. Politicianul a susținut un discurs în timpul reuniunii, în care a urat succes PNL-ului și a făcut apel la liberali să fie alături de Republica Moldova la alegerile parlamentare din 28 septembrie, pentru a da statului o perspectivă „clară” privind integrarea europeană.

Noi, în Republica Moldova, urmărim foarte atent ce se întâmplă în România. Pentru că de felul cum merg lucrurile la București, în întreaga Românie foarte mult depind și felul în care merg lucrurile în R. Moldova. Vă mulțumesc pentru tot ajutorul pe care l-ați acordat constant la nivel de Guvern, la nivel de agenții, primării. Lucrul ăsta este apreciat, lucrul ăsta este de menționat de fiecare dată, fiindcă ajutorul României nu s-a oprit niciodată și este complicat să-l cuantificăm, pentru că el este continuu”, a declarat Igor Grosu.

Liderul PAS a mai notat interferențele ruse cu care s-a confruntat România în perioada alegerilor prezidențiale din 2025. E a subliniat că Rusia are o „atenție permanentă” față de România și Republica Moldova. „Ei ne privesc ca un tot întreg, ca un neam, ca o națiune. Măcar aici sunt sinceri, că ne tratează ca pe neamul românesc. Dvs ați simțit cumva pe pielea dvs lucruri pe care noi le simțim de 35 de ani, dar asta te face mai tare și mai pregătit”, a adăugat acesta.

Igor Grosu a remarcat că, în toamnă, și în Republica Moldova urmează să aibă loc alegeri parlamentare. Politicianul a declarat că scrutinul va fi despre calea pe care va merge statul, iar opțiunile sunt două: aderarea la UE sau rămânerea în „incertitudine”.

De ales nu prea avem multe. Dar un lucru simt și sunt sigur că cu ajutorul dvs, cu ajutorul prietenilor o să învingem și o să dăm Republicii Moldova o perspectivă foarte clară de integrare europeană. Vă rugăm să fiți alături. Și când spun că fiți alături, am în vedere să discutați cu primarii, primar la primar, ministru la ministru, om la om, politician la politician, să le transmiteți încrederea și sprijinul, că Republica Moldova nu este singură, are mulți prieteni și va reuși”, a menționat președintele PAS.

La final, Igor Grosu a urat succes în continuare Partidul Național Liberal, pe care l-a numit „partid-frate”. „Împreună o să facem echipă, împreună vom face lucruri frumoase pentru românii de pe ambele maluri ale Prutului”, a spus el

Facebook/Igor Grosu

Precizăm că Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Național Liberal sunt membri ai Partidului Popular European – una dintre cele mai mari formațiuni transnaționale din Parlamentul European.

Congresul extraordinar al PNL a avut loc în Sala Unirii din Parlamentul României. Pe lângă liberali, la reuniune au mai participat președintele țării, Nicușor Dan, și reprezentanți ai formațiunilor din coaliția de guvernare.

În cadrul reuniunii a fost votată conducerea formațiunii. Astfel, premierul Ilie Bolojan a fost ales președinte al Partidului Național Liberal, cu 976 de voturi. El a fost singurul care a candidat pentru această poziție. De asemenea, vicepreședinți ai partidului au fost aleși Cătălin Predoiu, Ciprian Ciucu, Adrian Veştea şi Nicoleta Pauliuc, iar Dan Motreanu a fost numit secretar general al PNL.

screenshot

30 de ani de la aderarea R. Moldova la Consiliul Europei. Popșoi: „A fost un pilon esențial al progresului nostru” (VIDEO)

Ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, a transmis pe 13 iulie un mesaj cu ocazia împlinirii a trei decenii de la aderarea Republicii Moldova la Consiliului Europei. Diplomatul a menționat că Consiliul Europei a fost un „pilon esențial” al progresului Republicii Moldova și și-a exprimat convingerea că parteneriatul din acestea va continua să fie unul solid.

Pe 13 iulie 1995, Republica Moldova făcea un pas esențial pe calea democrației, a statului de drept, a respectului pentru drepturile omului, integrându-se într-o familie de valori care ne-a inspirat și sprijinit constant în procesul de consolidare instituțională și transformare democratică. Trei decenii mai târziu, putem spune cu certitudine că parteneriatul cu Consiliul Europei a fost un pilon esențial al progresului nostru. Grație cooperării strânse și susținute, am reușit să avansăm reforme importante în justiție, combaterea corupției, protecția drepturilor omului, libertatea presei și guvernarea democratică. (…) Privim înainte cu încredere, convinși că acest parteneriat va continua să fie solid, constructiv și orientat spre viitorul european al țării noastre”, a transmis ministrul de Externe.

De asemenea, Mihai Popșoi a mulțumit, în numele Guvernului Republicii Moldova, Consiliului Europei pentru solidaritate, expertiză și sprijin „constant” acordat în acești 30 de ani.

Consiliul Europei este o organizație internațională, interguvernamentală și regională, care a fost creată la 5 mai 1949. Consiliul Europei reunește 46 de state membre și o serie de state cu statut de observator (SUA, Mexic, Israel, Canada, Vatican, Japonia).

Acesta are două dimensiuni: una federalistă, reprezentată de Adunarea Parlamentară, alcătuită din parlamentari proveniți din parlamentele naționale, și cealaltă, interguvernamentală, întruchipată de Comitetul Miniștrilor, alcătuit din miniștrii de externe ai statelor membre. Comitetul Miniștrilor reprezintă organismul de decizie al Consiliului Europei.

Republica Moldova a deținut pentru prima dată președinția Comitetului de Miniștri în perioada mai-noiembrie 2003. Atunci țara noastră a devenit prima țară din spațiul CSI care a deținut această poziție. O a doua președinție este programată pentru noiembrie 2025 – mai 2026.

screenshot

Ilie Bolojan a strâns gunoaiele lăsate de colegii de partid, la Congresul PNL. Imaginile publicate de presă

Prim-ministrul României, Ilie Bolojan, a strâns pe 12 iulie gunoaiele lăsate în urmă de colegii săi liberali în sala Congresului extraordinar al Partidului Național Liberal (PNL), în cadrul căruia a fost ales pentru a conduce formațiunea politică. Un videoclip care surprinde scena a fost publicat de HotNews.ro.

Congresul extraordinar al PNL a avut loc în Sala Unirii din Parlamentul României.

Ilie Bolojan, alături de câțiva membri de partid aflați în sală, au strâns gunoaiele lăsate în urmă: sticle, pahare și pliante. Iar alți liberali au așezat scaunele în încăpere.

Precizăm că, în cadrul Congresului extraordinar al PNL, Ilie Bolojan a fost ales președinte al Partidului Național Liberal, cu 976 de voturi. El a fost singurul care a candidat pentru această poziție. De asemenea, vicepreședinți ai partidului au fost aleși Cătălin Predoiu, Ciprian Ciucu, Adrian Veştea şi Nicoleta Pauliuc, iar Dan Motreanu a fost numit secretar general al PNL.

Pe lângă liberali, la reuniune au mai participat președintele României, Nicușor Dan, și reprezentanți ai formațiunilor din coaliția de guvernare a țării.

Procedurile de înfrățire dintre Focșani și Chișinău, suspendate după ce Ceban a primit interdicție de intrare în România

Municipiul Focșani a suspendat procedurile de înfrățire cu municipiul Chișinău, după reacțiile care odată cu aplicarea interdicției de intrare pe teritoriul României în privința primarului capitalei Republicii Moldova, Ion Ceban. Anunțul a fost făcut de primarul Focșaniului, Cristi Valentin Misăilă, pe pagina sa de Facebook.

Cristi Valentin Misăilă a menționat că, în ultima vreme, a fost ținta unor „atacuri” din partea reprezentanților locali ai USR în legătură cu inițiativa privind înfrățirea dintre Focșani și Chișinău, după ce Ion Ceban a primit interdicție de intrare în România. Edilul a precizat că, pentru că acest demers „risca să fie compromis de interpretări politice”, procedurile de înfrățire cu Chișinău au fost suspendate, „până la clarificarea tuturor aspectelor diplomatice”. Decizia a fost luată pe 11 iulie.

Din păcate, prea des asistăm la o politică alimentată de atacuri ieftine și reflexe populiste. În loc să se înțeleagă rostul profund al colaborării dintre comunități, unii aleg să transforme orice pas înainte într-o oportunitate de scandal. Le transmit că dezvoltarea reală nu se face cu lozinci și acuzații ci cu muncă și parteneriate solide. În ciuda unor astfel de atacuri, Primăria Focșani va continua să aleagă calea valorilor sale tradiționale, a deschiderii și a respectului față de oameni, dincolo de zgomotul de fundal al unei politici fără substanță”, a spus primarul.

Amintim că, pe 9 iulie, Ministerul de Externe de la București a confirmat că autoritățile naționale au decis impunerea unei interdicții de intrare pe teritoriul României pentru Ion Ceban. Aceasta este valabilă și în întregul spațiu Schengen. Instituția a menționat că măsura a fost luată din „motive de securitate”. Alături de edilul Chișinăului, încă doi cetățeni ai Republicii Moldova au primit interdicții.

Atât Ion Ceban, cât și Blocul Alternativa, din care face parte inclusiv partidul MAN, condus de edilul capitalei, au declarat că în spatele deciziei s-ar afla președinta Maia Sandu și formațiunea de guvernământ PAS. La rândul său, ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a respins învinuirile, declarând că interdicția are legătură cu acțiunile lui Ion Ceban. Oficialul a evidențiat pozițiile pro-ruse pe care le-a avut primarul de-a lungul timpului.

Andrei Mardari / NewsMaker

Temperaturi înalte și cer variabil în ultima zi din această săptămână. Prognoza meteo

Pe teritoriul Republicii Moldova se vor înregistra temperaturi ridicate pe 13 iulie. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, maximele vor ajunge până la +32°C. Precipitații nu se prevăd, iar cerul va fi variabil.

În nordul țării, valorile termice vor indica până la +30°C în timpul zilei. Noaptea, temperatura aerului va coborî până la +16°C.

În raioanele centrale și nemijlocit în Chișinău mercurul din termometre va arăta +31°C pe timp de zi. Iar în perioada nocturnă se vor înregistra +17°C.

La sud, meteorologii prognozează de +32°C pe timp de zi, iar noaptea vom avea parte de +18°C.

Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: