Cum rezolvă inteligența artificială sarcinile profesioniștilor? Vă povestim pe baza gamei de laptopuri ASUS

În ultimii ani, inteligența artificială (IA) a revoluționat internetul și a schimbat semnificativ procesele de afaceri. NM, în parteneriat cu ASUS, explică cum laptopurile dotate cu instrumente IA simplifică viața utilizatorilor.

Inteligența artificială este unul dintre cele mai importante trenduri din ultimii ani. Se vorbește mult despre IA, iar utilizarea instrumentelor sale de bază a devenit o abilitate esențială atât pentru angajați, cât și pentru antreprenori.

Instrumentele IA facilitează considerabil munca oamenilor, deoarece pot răspunde la întrebări mai bine decât un motor de căutare, pot crea texte și scenarii, pot scrie coduri, pot transcrie audio, genera imagini, edita fotografii, sunet și video fără cunoștințe avansate în programe de specialitate. Astfel, IA a simplificat în ultimii ani semnificativ procesele de lucru, făcându-le mai eficiente și mai rapide.


În ultimii ani, ASUS, la fel, s-a axat pe IA, rezultatele fiind vizibile în cele mai recente produse ale companiei. De exemplu, noul ExpertBook P5 integrează multiple soluții IA, care pot simplifica utilizarea și îmbunătăți performanța laptopului, pregătit să devină un instrument de muncă de încredere.

Astfel, special pentru negocierile online, în ExpertBook P5 a fost implementat programul AI Expert Meet, care îmbunătățește semnificativ eficiența acestora. Cu ajutorul AI Expert Meet, puteți seta automat subtitrări traduse pentru interlocutorul dumneavoastră, iar înregistrarea audio a întâlnirii este transcrisă automat de program, care vă generează și un rezumat a acesteia. De asemenea, ulterior, pe înregistrare se poate adăuga un watermark cu numele companiei dumneavoastră.

Funcția AI Collaboration, utilizând inteligența artificială, elimină zgomotele de fundal în timpul conferințelor. Mai mult, soluția bazată pe IA permite suprimarea zgomotelor și echilibrarea sunetului chiar și atunci când mai multe persoane folosesc același dispozitiv, aflându-se la distanțe diferite și vorbind cu volume diferite.

ASUS oferă și o soluție bazată pe inteligența artificială pentru webcam. Camera la modelul ExpertBook P5 dispune de numeroase instrumente suplimentare bazate pe IA pentru conferințe, inclusiv funcția Eye Contact, care ajustează privirea utilizatorului, creând iluzia unui contact vizual constant. Alte funcții includ iluminarea portret, estomparea fundalului și alte opțiuni avansate.

ASUS Expertbook P5 este o versiune premium a laptopurilor pentru birou, echipată cu un procesor Intel® Core™ Ultra 7 258V cu o frecvență de până la 4,8 GHz, 8 nuclee, 8 fire de execuție și 12 MB memorie cache. Laptopul include, de asemenea, 32 GB de memorie RAM, un SSD de 1 TB și o placă video integrată Intel® Arc™ 140V. Cu toate acestea, laptopul impresionează prin dimensiunile sale compacte: este dotat cu un ecran de 14 inci, cu rezoluție 2560×1600, cântărește doar 1,27 kg și are o grosime de numai 1,49 cm.

Este important de menționat că IA nu doar simplifică utilizarea, ci și optimizează performanța laptopului. ASUS a dezvoltat ExpertPanel, un centru de comandă care gestionează automat setările sistemului, optimizând performanța pe baza modelelor actuale de utilizare.

În rezultat, utilizarea devine mai confortabilă, laptopul funcționează la eficiență maximă, economisind timp și energie. Algoritmii bazați pe inteligență artificială gestionează setările de consum energetic, prelungind durata de viață a bateriei în timpul sarcinilor critice și asigurând distribuirea eficientă a resurselor sistemului.

O altă noutate de la ASUS este ExpertBook P1, mai exact modelele P1403 și P1503: acestea sunt laptopuri destinate utilizatorilor care au nevoie de funcții esențiale pentru muncă, fiind excelente pentru angajații care desfășoară sarcini de birou zilnice, lucrează cu documente și utilizează funcții multimedia de bază. Laptopurile sunt echipate cu procesoare Intel Core de până la i7, stocare SSD de până la 1 TB și memorie RAM de până la 64 GB.

Seria ASUS ExpertBook P nu este singura gamă de laptopuri orientată spre utilizarea inteligenței artificiale. De asemenea, există modele business precum ASUS ExpertBook B3 și ASUS ExpertBook B5. Inteligența artificială îmbunătățește performanța aplicațiilor cu până la 59% (în comparație cu procesoarele de acum trei ani) și accelerează cu până la 73% procesarea sarcinilor legate de texte și imagini.


În plus, eficiența energetică a noilor procesoare este de 2,5 ori mai mare, iar cu ajutorul AI procesorul reduce consumul de energie cu până la 40%, prelungind durata de viață a bateriei. În modelele ExpertBook B3 și B5 sunt incluse și instrumente de securitate precum Intel Threat Detection, Intel Silicon Security Engine și alte funcții avansate de protecție.


În concluzie, seria ExpertBook de la ASUS oferă o gamă largă de soluții eficiente, adaptate diferitelor segmente de preț și celor mai variate cerințe ale business-clienților.

Material de parteneriat.

 

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Ministerul Apărării al Republicii Moldova

Ministerul Apărării: informațiile despre „militari moldoveni decedați” în Ucraina, distribuite pe Telegram și TikTok, sunt false

Ministerul Apărării dezminte informațiile false apărute pe canale de Telegram și TikTok, care ar fi afiliate unor grupări pro-ruse, potrivit cărora „10 soldați și ofițeri ai Armatei Naționale s-ar fi aflat în Ucraina”, dintre care „4 ar fi decedat, iar alți 2 ar fi fost răniți”, în urma unui atac al forțelor ruse.

„Această narațiune este un fals evident, răspândit intenționat cu scopul de a induce panică, de a submina încrederea în conducerea statului și de a genera confuzie într-un context preelectoral”, precizează instituția.

Ministerul Apărării reiterează, totodată, că niciun militar al Armatei Naționale nu participă la acțiuni militare în afara teritoriului Republicii Moldova.

Autoritățile îndemnăm cetățenii să se informeze doar din surse oficiale și credibile, și să nu contribuie, prin distribuire sau reacții, „la propagarea unor falsuri care pun în pericol siguranța națională și coeziunea societății noastre”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
Facebook/Ion Ceban

Ion Ceban cere retragerea interdicției de intrare în România în următorii 5 ani: „Așa va fi corect și legal”

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, cere retragerea interdicției de intrare în România, în următorii 5 ani. Edilul a calificat restricția drept o decizie politică, lipsită de temei legal. Declarațiile au fost făcute în cadrul ședinței Primăriei din 14 iulie.  

„Cer ca declarațiile și restricția, care deja a înțeles toată lumea că este vorba de o înțelegere între partidul PAS și USR, care nu are nimic cu principiile de bază ale Uniunii Europene, să fie retrasă. Așa va fi corect și legal. Și toți spun că un astfel de caz nu s-a mai întâlnit în România, este pentru prima dată o asemenea ilegalitate”, a declarat Ion Ceban.

Edilul a afirmat că nici până în prezent nu este clar cine a emis interdicția, care sunt motivele și pe ce bază legală s-a luat decizia. El a precizat că va continua să informeze instituțiile internaționale despre această situație și că își va apăra drepturile.

Întrebat cum explică numărul mare de aprecieri din Vietnam la postarea în care a comentat pentru prima dată interdicția impusă de România și dacă admite posibilitatea unor comentarii de pe profiluri false, Ion Ceban a respins aceste speculațiile. El a sugerat că ar fi vorba despre acțiuni coordonate de către PAS.

„Știu un singur lucru, în ceea ce ține de algoritmii de funcționare a rețelelor de socializare acasă, există instituții care controlează, coordonează, blochează aceste activități. De cealaltă parte, pot să vă asigur cu mâna pe inimă că noi nu avem ferme de troli așa cum are PAS, cu tot felul de profiluri false în toate statele lumii. Dacă vreți, pot sa vă demonstrez acest lucru. Mai grav e că aceste lucruri nimeni nu le observa. Aici nu exclud că aceleași ferme de troli sunt conectate în mod intenționat pentru ca dvs. sau altcineva să faceți știre din asta”, a declarat Ion Ceban.

Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a PAS, Adriana Vlas, a catalogat acuzațiile drept „aberații politice”.

Amintim că, pe 9 iulie, Ministerul de Externe de la București a confirmat că autoritățile naționale au decis impunerea unei interdicții de intrare pe teritoriul României pentru Ion Ceban, pentru următorii cinci ani. Aceasta este valabilă și în întregul spațiu Schengen. Instituția a menționat că măsura a fost luată din „motive de securitate”. Alături de edilul Chișinăului, încă doi cetățeni ai Republicii Moldova au primit interdicții. Ceban și Blocul „Alternativa” din care face parte au criticat decizia și au acuzat PAS și pe președinta Maia Sandu că ar sta în spatele acesteia – acuzații respinse de guvernare și Președinție.

Președintele României, Nicușor Dan, a confirmat pe 14 iulie, într-o primă reacție, că primarul Ion Ceban este interzis în România, în următorii cinci ani. Liderul de la Cotroceni a precizat că interdicția este motivată printr-o evaluare de securitate națională.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Nicușor Dan, reacție la interdicția lui Ceban și întâlnirile cu oficiali români: „Nu se va mai întâmpla în următorii 5 ani”

Interdicția de intrare pe teritoriul României aplicată primarului municipiului Chișinău, Ion Ceban, a fost aplicată în rezultatul unei evaluări de securitate națională. Declarația a fost făcută de președintele român, Nicușor Dan, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Palatul Cotroceni.

Întrebat dacă subiectul a fost discutat în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), Nicușor Dan a precizat că „nu s-a discutat în ședința CSAT, însă există și alte mecanisme prin care statul român reacționează când observă o amenințare la adresa securității sale naționale”.

„Unul din aceste mecanisme a fost accesat și în cazul domnului Ceban. Acesta și este motivul pentru care nu putem să facem mai multe comentarii”, a răspuns Dan.

Întrebat de jurnaliști dacă această măsură are un caracter punctual, având în vedere că Ion Ceban a fost primit în ultimii ani de mai mulți demnitari de rang înalt, inclusiv de premierul Marcel Ciolacu, președintele României a răspuns: „Asta nu se va mai întâmpla în următorii cinci ani. A fost o chestiune de securitate națională, asta e ce pot să vă spun. O evaluare de securitate națională în privința domniei sale”.

În privința duratei interdicției – cinci ani – și nu zece, care reprezintă următoarea treaptă prevăzută de lege, Nicușor Dan a precizat că și această decizie a fost fundamentată, la fel, pe considerente de securitate.

***

Amintim că, pe 9 iulie, Ministerul de Externe de la București a confirmat că autoritățile naționale au decis impunerea unei interdicții de intrare pe teritoriul României pentru Ion Ceban, pentru următorii cinci ani. Aceasta este valabilă și în întregul spațiu Schengen. Instituția a menționat că măsura a fost luată din „motive de securitate”. Alături de edilul Chișinăului, încă doi cetățeni ai Republicii Moldova au primit interdicții.

În prima sa reacție, Blocul „Alternativa” – din care face parte și MAN, partidul condus de Ion Ceban – a declarat că interdicția ar fi fost luată „la comanda” autoritățile de la Chișinău, care l-ar fi desemnat pe Ceban drept „principalul inamic”. Totodată, blocul a învinuit guvernarea că ar pregăti o serie de „acțiuni represive” împotriva primarului Ion Ceban și a echipei sale.

La rândul său, Ion Ceban a declarat că interdicția împotriva sa este o „răfuială politică” din partea conducerii Republicii Moldova. El a acuzat-o pe președinta Maia Sandu și Partidul Acțiune și Solidaritate că ar utiliza inclusiv instituțiile statului pentru a-l bloca.

Pe 10 iulie, primarul capitalei, Ion Ceban, a revenit cu noi acuzații. Acesta susținea că interdicția sa în spațiul Schengen și în România ar fi o presupusă „înțelegere între președinta Maia Sandu și omologul său din România, Nicușor Dan”. Potrivit lui Ceban, această măsură ar reprezenta o modalitate prin care președintele român „i-ar fi întors datoria” pentru sprijinul acordat de PAS la alegerile prezidențiale din România. Președinția de la Chișinău a respins acuzațiile, catalogându-le drept „nefondate”.

Și ministrul Educației și Cercetării, vicepreședintele PAS, Dan Perciun, a respins acuzațiile. Potrivit lui, măsura are legătură cu faptele edilului, nu cu PAS. El a evidențiat pozițiile lui pro-ruse manifestate de-a lungul timpului. De asemenea, Perciun i-a reproșat primarului că „s-a afișat și a susținut tacit un candidat anti-european la președinția României”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
screenshot

Apostolova și Fotescu sar în apărarea Marinei Tauber, plecată din Moldova de 6 luni. Cum (nu) răspund de ce nu se prezintă la ședințele de judecată

La Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani are loc o nouă ședință în dosarul în care deputata Marina Tauber, afiliată oligarhului fugar Ilan Șor, este învinuită de finanțare ilegală a ex-Partidul „ȘOR”. Deputata Reghina Apostolova, prezentă pentru a-și susține colega, s-a declarat revoltată că procurorii cer 13 ani de închisoare pentru aceasta și susține că Tauber nu ar fi comis faptele care i se impută.

Corespondenta NM Corina Malcocean i-a surprins pe deputații Reghina Apostolova și Vadim Fotescu pe holurile instanței. Aceasta le-a pus mai multe întrebări în legătură cu Tauber, care lipsește de peste 6 luni din Republica Moldova.

Considerăm că cauza care este fabricată în privința liderilor de opoziție, precum Evghenia Guțul, Marina Tauber, este presiune politică asupra opoziției. Al doilea moment: ne-a revoltat solicitarea Procuraturii că Marinei Tauber trebuie să-i fie dați 13 ani de închisoare pentru încălcări pe care nu le-a comis”, a spus Reghina Apostolova.

Întrebată de ce Tauber nu vine la ședințele de judecată, parlamentara a spus: „Nu sunt avocatul său și n-am discutat acest subiect cu ea – de ce nu frecventează (ședințele de judecată n. r.). Există dreptul omului, conform legii, pentru prezența și absența sa”.

Corespondenta NM a încercat să discute și cu Vadim Fotescu, însă acesta a adoptat un ton defensiv și a refuzat practic să răspundă la întrebări. Acesta a menționat că nu va discuta până nu va exista „presă independentă”.

Amintim că Marina Tauber este cercetată pe cinci capete de acuzate – falsificarea rapoartelor privind finanțarea campaniei electorale și a partidului politic, acceptarea finanțării ilegale din partea unui grup criminal organizat, precum și amestecul în înfăptuirea justiției.

Deputata a părăsit Republica Moldova pe 7 ianuarie 2025, prin Aeroportul Chișinău, cu destinația Istanbul. Plecarea a avut loc chiar înaintea unei ședințe de judecată în dosarul respectiv. De atunci, Tauber nu s-a mai întors în țară. Ea se declară nevinovată și spune că dosarul în care este învinuită ar fi fost pornit la „comandă politică”.

Toate ședințele de judecată care o vizează se desfășoară în prezent în lipsa ei.

Potrivit informațiilor disponibile, deputata se află, în prezent, în Rusia. Ultima dată aceasta a fost văzută la Moscova, pe 6 iulie, la Congresul Blocului „Victorie” – controlat de oligarhul fugar Ilan Șor. La eveniment au fost prezenți inclusiv Apostolova și Fotescu.

22 de pompieri din Moldova au plecat în Grecia: vor lupta cu incendiile, alături de colegi din România și alte țări europene

Un contingent format din 22 de pompieri moldoveni, cu 6 autospeciale, a plecat astăzi, 14 iulie, spre Grecia, într-o nouă misiune internațională de sprijin pentru autoritățile elene, care se confruntă cu incendii de vegetație. Aceștia vor interveni, timp de două săptămâni, în orașul Patras, alături de echipe din România, Franța, Cehia și Austria. Poliția de Frontieră confirmă că echipamentele și personalul au trecut deja vama.

Misiunea are loc în cadrul Programului european de pre-poziționare a echipelor specializate și va dura timp de o lună. Echipele se vor schimba o dată la două săptămâni, anunță Ministerul de Interne. 

„Astăzi este mai mult decât o zi în care însoțim o echipă într-o misiune internațională. Este o zi în care Moldova trimite curajul și priceperea acolo unde este mare nevoie de ele. Grecia trece prin momente dificile, incendiile de vegetație, alimentate de schimbările climatice, pun în pericol vieți, gospodării și păduri întregi. Într-un astfel de moment, Moldova spune prezent alături de ceilalți parteneri europeni care s-au aflat în ajutorul solicitat de Grecia,” a declarat ministra Afacerilor Interne, Daniella Misail-Nichitin.

„De fiecare dată, salvatorii noștri au demonstrat că sunt profesioniști bine pregătiți și gata să intervină atunci când este nevoie. Sunt convins că această misiune va consolida și mai mult capacitățile Serviciului pentru Situații de Urgență din țara noastră”, a scris președintele Parlamentului, Igor Grosu, pe rețele.

Aceasta este a cincea misiune internațională de intervenție pentru Republica Moldova și a doua desfășurată în cadrul Mecanismului European de Protecție Civilă. În 2024, pompierii noștri au intervenit în 8 incendii de proporții pe teritoriul Greciei și au salvat 3 vieți. Implicarea lor a fost apreciată de autoritățile locale și comunitățile afectate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: