Cum se va duce evidența moldovenilor care s-au vaccinat împotriva COVID-19 peste hotare? Precizările Ministerului Sănătății
Full Article 2 minutes read

Cum se va duce evidența moldovenilor care s-au vaccinat împotriva COVID-19 peste hotare? Precizările Ministerului Sănătății

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale nu are încă date despre moldovenii cu dublă cetățenie, care s-au vaccinat împotriva coronavirusului în străinătate, inclusiv în România. Despre acest lucru a declarat Ninel Revenco, coordonatoarea grupului de comunicare privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Pe 6 aprilie, epidemiologul Alexei Ceban a spus că datele despre vaccinarea în străinătate a cetățenilor moldoveni sunt importante pentru Ministerul Sănătății și Agenția Națională pentru Sănătate Publică. Potrivit lui Ceban, acest lucru va face posibilă determinarea mai exactă a numărului de cetățeni vaccinați în Moldova și care este acoperirea reală.

Solicitată de către NM, Ninel Revenco a precizat că aceste persoane vor fi identificate doar în a treia etapă a vaccinării.

„Când va începe a treia etapă și începem să vaccinăm restul populației, cetățenii deja vaccinați ne vor furniza documente care confirmă vaccinarea lor în străinătate. Aceste date le vom introduce în registru. Acesta este singurul mod în care vedem soluția la această problemă. Ne-am gândit să le înregistrăm la intrarea în țară, dar aceasta ar fi o povară mare pentru serviciile de frontieră ”, a explicat Ninel Revenco.

Amintim că procesul de vaccinare a lucrătorilor medicali a început pe 2 martie. Pe 31 martie, Ministerul Sănătății a anunțat despre extinderea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 pentru persoanele cu vârsta de peste 60 de ani și pentru cei cu comorbidități.

Până astăzi, 7 aprilie, peste 51 de mii de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: