Președinta Maia Sandu a fost întrebată, pe 24 iunie, la emisiunea „Primele știri” cu Alex Luca ce ar trebui să înțeleagă etnicii ruși care locuiesc în Moldova în legătură cu pasul pe care l-a făcut Moldova, obținând statutul de țară candidat la UE. În replică, șefa statului a răspuns că „nimeni nu atentează la libertățile și la drepturile democratice ale acestor oameni”.
„Eu am spus de fiecare dată – ei sunt cetățeni ai Republicii Moldova, îi respectăm la fel de mult ca pe ceilalți cetățeni ai Republicii Moldova, ne dorim ca ei să se simtă bine. Drepturile lor sunt respectate, nimeni nu atentează la libertățile și la drepturile democratice ale acelor oameni. Dimpotrivă, noi încercăm să construim o societatea armonioasă și sper ca acest lucru este apreciat inclusiv de vorbitorii de limbă rusă. Și nu văd de ce n-ar susține un proiect prin care țara noastră să devină mai stabilă, prin care să putem oferi mai multă siguranță, prin care să creștem oportunitățile economice, putem să îmbunătățim condițiile pentru afaceri, o țară în care fiecare să se simtă protejat, respectat, în siguranță. Astea sunt lucruri pe care și le doresc toți oamenii, indiferent de ce limbă vorbesc”, a precizat șefa statului.
Consiliul European a oferit pe 23 iunie statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană Republicii Moldova și Ucraina.
Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.
Vreți să susțineți ceea ce facem?
Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.
Susțineți NewsMaker!