Cumnatul lui Igor Dodon rămâne încă 20 de zile în arest în Penitenciarul nr 13. Procurorii spun că vor contesta decizia
Full Article 2 minutes read

Cumnatul lui Igor Dodon rămâne încă 20 de zile în arest în Penitenciarul nr 13. Procurorii spun că vor contesta decizia

Petru Merineanu, cumnatul fostului președinte al țării, Igor Dodon, acuzat de îmbogățire ilicită, rămâne în arest în Penitenciarul nr. 13 încă 20 de zile. Decizia a fost luată astăzi, 1 august, de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Informația a fost confirmată pentru NM de purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Marina Cherpec.

„Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au dispus astăzi prelungirea arestului preventiv cu 20 zile în privința unui complice al fostului șef de stat la săvârșirea infracțiunii de îmbogățire ilicită. Măsura preventivă urmează a fi executată în Penitenciarul nr.13 Chișinău”, a declarat Cherpec pentru NM.

Potrivit sursei citate, având în vedere că demersul procurorilor anticorupție a fost admis parțial, procurorii vor contesta cu recurs încheierea primei instanțe, insistând pe aplicarea unui termen de 30 zile de arest preventiv.

Amintim că pe 24 mai, Procuratura Generală a anunțat că pe numele lui Igor Dodon a fost deschis un dosar de corupere pasivă, îmbogățire ilegală, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală. Investigația ține de o înregistrare video în care Dodon a primit o sacoșă de la Vladimir Plahotniuc.

În dosarul „Kuliok” este vizat și fratele Galinei Dodon, Petru Merineanu, care a fost plasat în arest în Penitenciarul nr. 13, precum și soția fostului șef al statului, Galina Dodon, căreia i se încriminează complicitate la îmbogățire ilicită.

Petru Merineanu pledează nevinovat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: