partidulsor.md

Deputații Partidului „ȘOR” vor boicota ședințele Parlamentului în semn de protest față de deținuții politici

Fracțiunea parlamentară a Partidului „ȘOR” va boicota, din nou, ședința Parlamentului, dar și, cel mai probabil, ședințele viitoare. Deputatul Ilan Șor, care nu a mai fost văzut în Republica Moldova din 2019, a anunțat că „boicotul” va dura până când în țară „nu vor mai fi deținuți politici”. 

Potrivit lui Ilan Șor, Parlamentul, organul reprezentativ suprem al poporului, nu exprimă voința cetățenilor. Mai mult, susține Ilan Șor, toate instituțiile statului, inclusiv domeniul Justiției, au fost capturate de actuala guvernare.

„Colega mea, deputatul Marina Tauber este deținut politic. Ceea ce se întâmplă în prezent cu ea și cu alți colegi din formațiunea noastră se înscrie perfect cu ceea ce s-a întâmplat cu alți deținuți politici. În condițiile în care opoziția parlamentară este hărțuită, batjocorită și lipsită de drepturi, colegii noștri sunt ținuți în arest pe nedrept, iar în cele mai importante instituții ale statului se comit fărădelegi grave, fracțiunea parlamentară a Partidului „ȘOR”, în semn de protest, va boicota ședința de astăzi a Parlamentului”, a menționat Ilan Șor.

Potrivit lui Șor, deputații Partidului „ȘOR” vor merge la Curtea de Apel Chișinău, acolo unde are loc o ședință de judecată, în cadrul căreia se examinează legalitatea plasării în arest a mai multor reprezentanți ai formațiunii.

Nu este pentru prima oară când Partidul „ȘOR” critică actuala guvernare și o acuză de imixtiune în actul justiției. Atât Președinția, cât și Partidul Acțiune și Solidaritate, au respins acuzațiile.

Amintim că deputații Partidului „ȘOR” au lipsit și de la cele două ședințe extraordinare ale Parlamentului, care au avut loc în luna august.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

IPN

Furtună va contesta sancțiunile UE: „Grupările de la Bruxelles au decis să aleagă ei înșiși cine trebuie să conducă țara noastră”

Președinta Partidului „Moldova Mare”, Victoria Furtună, afiliată oligarhului fugar Ilan Șor, consideră că în spatele deciziei prin care a fost inclusă pe listele de sancțiuni ale Uniunii Europene ar sta Partidul de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS). Politiciana a sugerat că măsurile restrictive ar fi o formă de presiune asupra opoziției și a acuzat UE că „a ales cine trebuie să conducă țara noastră”. Precizările au fost făcute într-un comunicat publicat pe 15 iulie.

Astăzi vedem cum are loc, în mod deliberat, distrugerea a tot ceea ce am iubit la Uniunea Europeană. Grupările de la Bruxelles au decis, fără rușine și la vedere, după tradițiile colonialiste, să aleagă ei înșiși cine trebuie să conducă țara noastră — suverană. (…) Regimul PAS aplică sancțiuni prin intermediul acoliților lor străini, doar în privința politicienilor care au susținere și de care PAS se teme. Niciodată nu am fost și nu vom fi o opoziție comodă pentru junta galbenă!”, a declarat Victoria Furtună.

Politiciana a menționat că va contesta la Curtea de Justiție a Uniunii Europene decizia prin care i-au fost impuse sancțiuni.

PAS nu a comentat, deocamdată, învinuirile lansate în adresa sa de Victoria Furtună.

Amintim că, pe 15 iulie, Uniunea Europeană a inclus încă 7 politicieni și 3 entități în lista sa de sancțiuni pentru acțiuni menite să destabilizeze Republica Moldova. Este vorba despre Blocul „Victorie”, compania A7, Centrul Cultural-educațional al Moldovei, liderul Forței de Alternativă și Salvare a Moldovei, Alexandru Beșchieru, președinta Partidului „Moldova Mare”, Victoria Furtună, deputații fugari Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, președinta Partidului „Renaștere”, Natalia Parasca, președintele Partidului „Șansă”, Alexei Lungu, și liderul Partidului „Victorie”, Vadim Grozavu. Toți cei vizați au legături cu oligarhul fugar Ilan Șor, împotriva căruia UE a impus măsuri restrictive încă în 2023.

Măsurile restrictive includ interdicția furnizării de fonduri pentru cei vizați de sancțiuni, interdicție de intrare pe teritoriul UE și înghețarea activelor.

În prezent, lista UE de sancțiuni pentru acțiuni de destabilizare a Republicii Moldova include 23 de persoane și 5 entități.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: