Dezastru ecologic în Nistru? Tiraspolul interzice scăldatul. Reacția Ministerului Mediului de la Chișinău
Full Article 2 minutes read

Dezastru ecologic în Nistru? Tiraspolul interzice scăldatul. Reacția Ministerului Mediului de la Chișinău

Avarie la sistemul de canalizare a orașului Bender. Presa din regiune a scris că s-a rupt o conductă și au loc deversări ale sistemului de canalizare în râul Nistru, totodată s-a interzis scăldatul în rău. Chișinăul susține că a fost solicitat să preleveze și să examineze probe din mai multe zone ale fluviului. Reprezentanții Ministerului Mediului au spus pentru NewsMaker că „râul Nistru se consideră momentan a fi poluat pe sectorul din apropierea municipiului Bender” și pentru a evita situații neplăcute au solicitat populației din zona adiacentă să evite scăldatul în Nistru, totodată să nu admită adăpatul animalelor în zona aval de Bender. 

Presa din regiune a scris, în seara zilei de 19 iunie, că a fost introdusă o restricție cu privire la scăldatul în Nistru. S-ar întâmpla din cauza unei conducte rupte la Bender și că sistemul de canalizare se varsă în rău.

Pentru NewsMaker, reprezentanții Ministerului Mediului au venit cu o reacție „în contextul informațiilor cu privire la presupusele deversări ale sistemului de canalizare a orașului Bender în râul Nistru”.

Instituția a spus că „a fost solicitată de urgență ca laboratorul Agenției de Mediu să preleveze și să examineze probe din mai multe zone ale fluviului, inclusiv în regiunea municipiului Tighina (Bender)”.

„Din informațiile preliminare consultate cu instituțiile statului, Ministerul a fost informat că avaria la sistemul de canalizare a orașului Bender a fost înlăturată de structurile orășenești, iar râul Nistru se consideră momentan a fi poluat pe sectorul din apropierea municipiului Bender. Imediat ce vom avea și alte informații, le vom comunica neîntârziat publicului. Pentru a evita situațiile neplăcute, Ministerul Mediului solicită populației din zona adiacentă evitarea scăldatului în Nistru, precum și neadmiterea adăpatului animalelor în zona aval de Bender”, au comunicat reprezentanții Ministerului.

Reprezentanții Guvernului de la Chișinău au spus la rândul lor că regiunii i s-a „comunicat că autoritățile competente din Republica Moldova sunt pregătite să acorde asistența corespunzătoare și în context s-a solicitat asigurarea accesului specialiștilor calificați pentru a desfășura măsurările și activitățile necesare întru a asigura protecția sănătății populației, respectarea normelor ecologice în vigoare și buna utilizare a resurselor acvatice”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: