Un fost primar al satului Ghidighici este noul director Agenției Moldsilva: numirile de la Guvern
Full Article 2 minutes read

Un fost primar al satului Ghidighici este noul director Agenției Moldsilva: numirile de la Guvern

Noi șefi la Agenția Moldsilva, Agenția Relații Interetnice și Moldova Innovation Technology Park. La ședința Guvernului, fostul primar al satului Ghidighici a fost numit director al Agenției Moldsilva iar expertul național în culturologie Veaceslav Reabcinschi – director general al Agenției Relații Interetnice. La Moldova Innovation Technology Park, pe un termen de 5 ani, a fost numită Marina Bzovîi. Ea a fost până în prezent directoare executivă a Asociației Naționale a Companiilor din Domeniul TIC.

La ședința Guvernului din data de 24 aprilie, miniștrii au aprobat numirea unui director la Agenția Moldsilva din subordinea Ministerului Mediului. Este vorba despre Victor Durbală. Potrivit Ministerului Mediului, noul director deține o experiență în domeniul silvic. Acesta a activat anterior în funcția de șef adjunct al Ocolului silvic Ghidighici din cadrul Întreprinderiii Silvice Chișinău. La fel a fost inspector principal în domeniul ecologic și manager în domeniul cinegetic. Durbală a activat anterior și în calitate de primar al satului Ghidighici din municipiul Chișinău.

Marina Bzovîi a fost numită administratoare a Moldova Innovation Technology Park pe un termen de 5 ani. Potrivit ministrului Dezvoltării Economice și Digitalizării Dumitru Alaiba, Marina Bzovîi a fost până în prezent directoare executivă a Asociației Naționale a Companiilor din Domeniul TIC. Bzovîi este și vicepreședintă a Consiliului Consultativ pentru Digitalizarea Economiei – iConsiliu. Ocupă și poziția de Manager de Programe Tehnic la DAI International.

Veaceslav Reabcinschi a fost numit în funcția de director general al Agenției Relații Interetnice din data de 29 aprilie. Reabcinschi este expert național în culturologie, director al Centrului de Politici Culturale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: