Diacov spune că nu a susținut schimbarea PDM în PSDE. Ar fi refuzat și să adere la noua formațiune 
Full Article 2 minutes read

Diacov spune că nu a susținut schimbarea PDM în PSDE. Ar fi refuzat și să adere la noua formațiune 

Fondatorul Partidului Democrat din Moldova (PDM) Dumitru Diacov spune că nu a votat, la Congresul din 20 noiembrie, pentru schimbarea denumirii partidului. El menționează nu a susținut noile modificări și a refuzat să adere la noua formațiune. 

„Nu am sprijinit și nici nu am votat schimbarea denumirii Partidului Democrat în PSDE. Am refuzat propunerea de a adera la noua formațiune politică și a fi membru al Consiliului Național PSDE”, scrie Diacov, pe Facebook.

El mai spune că a anunțat, la Congres, că nu va adera „la nici un partid politic în viitor”.

„Voi activa și mai departe în calitate de președinte al Fundației pentru democrație și progres încercând să pun umărul la edificarea viitorilor activiști politici, la consolidarea centrului politic și a democrației autentice în Republica Moldova”, a adăugat Diacov.

Menționăm că pe 20 noiembrie, PDM a devenit Partidul Social Democrat European (PSDE), iar președinte a fost numit Ion Sula. „Suntem o echipă tânără, cu noi viziuni. Vom aduce PSDE pe scena politică din Republica Moldova. Sunt sigur că odată cu alegerea unei noi conduceri, vom putea să contribuim la dezvoltarea Republicii Moldova”, a menționat Sula.

***

Dumitru Diacov este fondatorul PDM și a condus formațiunea în perioada 1997-2009, după care a devenit președinte de onoare. Jurnalist de profesie, a fost deputat în șase legislaturi ale Parlamentului de după declararea independenței. A deținut funcția de președinte al Parlamentului.

În august 2022, NM a scris că Dumitru Diacov încearcă să înființeze un bloc politic de centru. Fundația pentru Democrație și Progres pe care o conduce a organizat consultări cu reprezentanții partidelor extraparlamentare la o bază de odihnă de la Vadul lui Vodă. Diacov a menționat faptul că cei din Partidul Democrat au rămas supărați că el nu a coordonat aceste acțiuni cu conducerea formațiunii. Și a adăugat că, potrivit planului său, un bloc politic de centru ar trebui să fie înființat deja până la alegerile locale și, cu siguranță, până la alegerile prezidențiale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: