DOC ANI va verifica averea socialistului Corneliu Furculiță. Fost deputat: „Toamna se numără bobocii la PSRM”
Full Article 3 minutes read

DOC ANI va verifica averea socialistului Corneliu Furculiță. Fost deputat: „Toamna se numără bobocii la PSRM”

Dosarul privind controlul averii socialistului Corneliu Furculiță a fost redistribuit unui alt inspector de integritate. Anunțul a fost făcut de autorul sesizării de acum doi ani, fostul deputat Iurie Reniță, pe pagina sa de Facebook.

„Chiar dacă astăzi nu e ziua de luni, când la PSRM se dau salariile, ANI ne informează că dosarul de control al averii, inițiat în privința lui Corneliu Furculiță, a fost redistribuit altui inspector de integritate de la ANI. Înțeleapta zicală populară ne spune că toamna se numără bobocii. Oare vor fi numărați în această toamnă bobocii și de către ANI, Procuratura Anticorupție și Procurorul General? N-ar fi rău să fie bine în această toamnă la PSRM”, a scris Reniță.

Potrivit ANI, termenul de control al averii și intereselor personale inițiat în privința deputatului Corneliu Furculiță a fost prelungit până pe 28 septembrie, curent. Instituția precizează că controlul se efectuează în cel mult 9 luni de la repartizarea sesizării. În funcție de complexitatea controlului, termenul poate fi prelungit până la cel mult 18 luni.

Controlul averii deputatului socialist Corneliu Furculiță, suspectat de încălcarea regimului juridic al declarării averii, a fost inițiat la 2 octombrie 2020, urmare a unei sesizări depuse de Iurie Reniță la Autoritatea Națională de Integritate.

DOC ANI va verifica averea socialistului Corneliu Furculiță. Fost deputat: „Toamna se numără bobocii la PSRM”

Facebook/Iurie Reniță

Amintim că, anterior, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a refuzat să inițieze un control al averii și al intereselor personale în privința deputatului Corneliu Furculiță din „lipsa bănuielii rezonabile privind încălcarea regimului juridic”. Se întâmpla după ce, pe 23 iulie 2020, deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Veronica Roșca, a sesizat ANI și Procuratura Generală sub aspectul pretinselor neconcordanțe şi omisiuni în declarațiile de avere şi venituri ale deputatului Corneliu Furculiță.

De menționat că, la începutul lunii august, deputatul BCS a fost pus sub învinuire în cadrul unui dosar penal pornit pe faptul îmbogățirii ilicite. Anterior, deputatul Partidului Socialiștilor Corneliu Furculița a acuzat Procuratura că ar verifica activitatea sa și a familiei sale, cu scopul de a „inventa” un dosar. Potrivit parlamentarului, în spatele acestor acțiuni ar fi scopul de a-l „intimida din punct de vedere politic”. Contactați de NM, reprezentanții Procuraturii au refuzat atunci să comenteze spusele lui Furculiță, pe motiv că ar fi „declarații politice”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: