Documentarul „Maluri”, regizat de moldoveanca Lucia Tăut, premiat la „Toronto Women Film”
Full Article 2 minutes read

Documentarul „Maluri”, regizat de moldoveanca Lucia Tăut, premiat la „Toronto Women Film”

 „Toronto Women Film” a anunțat  câștigătoarele ediției din acest an. Printre câștigătoare, iar moldoveanca Lucia Tăut se numără printre ele. Regizoarea a prezentat documentarul „Maluri” și afost desemnat învingător categoria „Best Feature Documentary”.

Documentarul „Maluri”, turnat în studioul TeleFilm-Chişinău după regia şi scenariul Luciei Tăut, relevă viața oamenilor din Vadul Rașcov și Rașcov, localități de pe ambele maluri ale Nistrului. În film este redat cum trăiesc cele două comunități, în condițiile în care părinții, copiii, frații sunt despărțiți de un râu.

Documentarul a fost recent premiat și la prestigios Festival Internațional desfășurat în Italia, la categoria „Best cinematography”.

„Este o mândrie şi un succes pentru echipa noastră de creaţie. Recent documentarul a mai fost selectat şi la Festivalul Internaţional de Film pentru Femei din Toronto, un festival care susţine filmele realizate de femei cineaste din întreaga lume. Dacă va intra în competiţia anuală a festivalului sau nu, vom afla abia în luna noiembrie. Până atunci suntem în aşteptarea rezultatelor şi de la alte festivale internaţionale la care a fost înscris”, declara atunci pentru postul public de televiziune, Lucia Tăut.

De remarcat că „Toronto Women Film Festival” este un eveniment lunar și anual, iar competiția lunară virtuală anunță cele mai bune filme ale lunii în diverse categorii. Scopul acțiunii este de a descoperi, promova și premia femeile regizoare și artiste care lucrează în domeniul media. Toate câștigătoarele premiilor lunare sunt apoi nominalizate pentru competiția anuală și pentru proiecția producției la festivalul din Toronto.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: