„Dodon plătește din bani publici 6 000 de lei pentru un vot”. PAS susține că se încearcă coruperea primarilor
Full Article 2 minutes read

„Dodon plătește din bani publici 6 000 de lei pentru un vot”. PAS susține că se încearcă coruperea primarilor

Secretarul general al Partidului Acțiune (PAS) Andrei Spînu îl acuză pe președintele țării și Partidul Socialiștilor (PSRM) că ar încerca să corupă primarii din mai multe localități, pentru a convinge alegătorii să îl voteze pe Igor Dodon în cadrul alegerilor prezidențiale din noiembrie. În plus, aceștia ar accesa în mod ilegal baza de date a Agenției Servicii Publice. Declarația a fost făcută în cadrul briefingului din 16 iulie.

Secretarul general al PAS susține că deține informații de la responsabili din teritoriu, care susțin că președintele Igor Dodon și PSRM folosesc resurse administrative pentru a frauda alegerile prezidențiale. Potrivit acestuia, socialiștii promit bani din bugetul de stat primarilor care vor face campanie pentru Dodon și care vor aduce un număr prestabilit de voturi.

„Într-o primărie mică, reprezentanții PSRM au mers la primar și au spus: vei primi 3 milioane de lei pentru primărie, în cazul în care vei face campanie electorală pentru Dodon și vei aduce minimum 500 de voturi. Asta înseamnă că Dodon plătește din bani publici 6 000 de lei pentru un vot”, a relatat Andrei Spînu, care a precizat că PAS va sesiza procuratura dacă aceste activități vor continua.

Mai mult, potrivit lui Andrei Spînu, reprezentanții PSRM ar „fura” datele persoanale ale oamenilor din bazele de date ale Agenției Servicii Publice.

„Am fost informați despre acest lucru de mai mulți locuitori ai capitalei, dar recent am aflat că astfel de lucruri se întâmplă și în raioane. Grupuri de voluntari ai PSRM, în mod special în zilele se sâmbătă și duminică, sub pretextul unor sondaje, merg pe la ușile oamenilor și testează preferințele electorale ale cetățenilor. Este extrem de grav că atunci când ajung în fața blocului, au deja cu ei lista persoanelor care locuiesc în acel bloc, au adresa, data de naștere și alte date personale ale cetățenilor”, a argumentat acesta.

Andrei Spînu a precizat că acest lucru este ilegal și a îndemnat cetățenii să sesizeze poliția atunci când socialiștii le sună la ușă, știindu-le deja datele personale.

Alegerile prezidențiale se vor desfășura pe 1 noiembrie.

Reacția PSRM la acuzații o puteți citi AICI.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: