Dodon: Sputnik V ar putea fi înregistrat în următoarele ore, iar Rusia poate livra 200 de mii de doze timp de o săptămână
Full Article 2 minutes read

Dodon: Sputnik V ar putea fi înregistrat în următoarele ore, iar Rusia poate livra 200 de mii de doze timp de o săptămână

Președintele Partidului Socialiștilor Igor Dodon susține că vaccinul Sputnik V ar putea fi înregistrat în Republica Moldova chiar în următoarele ore, iar Rusia este pregătită să livreze 200 de mii de doze timp de o săptămână. Declarația a fost făcută în cadrul ediției din 26 februarie a platformei „Președintele răspunde”.

„Din câte știu eu și m-au informat, nu vreau să ofer prea multe detalii, pentru că vor fi interpretări – de unde primesc informații… Dar în timpul apropiat, posibil ore, aceste vaccinuri pot fi înregistrate în Moldova. Dacă vor fi înregistrate, cred că termenul până când vor ajunge în Moldova va fi foarte scurt”, a declarat Dodon.

Igor Dodon a precizat că urmează să se întâlnească astăzi cu ambasadorul Rusiei și să discute inclusiv acest subiect.

„Federația Rusă ne-a informat oficial că dacă Sputnik V va fi înregistrat în Moldova, partea rusă poate în decurs de o săptămână să ofere 200 de mii de doze, iar ulterior, la fiecare 2-3 săptămâni, încă 200-300 de mii, iar în decurs de 1,5-2 luni să fie acoperite toate necesitățile Moldovei pentru vaccinuri”, a mai spus socialistul.

Igor Dodon a mai declarat că președinția, prin intermediul consilierilor, a încercat să blocheze înregistrarea vaccinurilor Sputnik V

„Noi am reușit să oprim această imixtiune și sper că în scurt timp va fi înregistrat”, a conchis Dodon.

***

Amintim că Maia Sandu a declarat în repetate rânduri că Republica Moldova va accepta orice vaccin anti-Covid aprobat de Organizația Mondială a Sănătății.

Anterior, în cadrul unui interviu pentru agenția TASS, Igor Dodon a declarat că nu are încredere în „analoage occidentale, făcute în grabă” și că se va vaccina numai cu preparatul rusesc. Ulterior, acesta a declarat că nu se va vaccina în curând, pentru că a trecut prin Covid și are anticorpi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: