Facebook/Igor Dodon

Dodon susține că SIS îi filează membrii familiei. Reacția Serviciului de Informații și Securitate

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) neagă orice implicare în activități ce depășesc cadrul legal. Reprezentanții instituției au publicat un comunicat de presă după ce, în cadrul vlogului său din 28 mai, liderul Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon a declarat că soția și copilul său ar fi filați de către SIS.

Igor Dodon a comentat declarațiile din ajun ale președintei Maia Sandu, potrivit cărora, mai multe dintre rudele sale ar fi urmărite la indicația ministrului de Interne în exercițiu, Pavel Voicu, în spatele căruia ar fi Partidul Socialiștilor. La rândul său, Dodon a declarat că familia sa ar fi filată de SIS.

„În Republica Moldova, de filaj, la moment, se ocupă doar SIS-ul, care este în subordinea Maiei Sandu. (…) Cunoaștem informații foarte sigure că, o dată în două-trei zile, Maia Sandu primește un raport detaliat de la SIS despre ce a făcut Dodon, ce a făcut soția lui Dodon, când s-a dus copilul la grădiniță, când l-a adus, ce fac deputații PSRM în teritoriu, ce fac miniștrii, ce fac procurorii”, a declarat Dodon.

Reprezentanții SIS au publicat o declarație cu privire la afirmațiile lui Dodon: „Spre regret, SIS este frecvent utilizat de către diverși actori politici sau lideri de opinie în retorica lor, fără ca aceștia să cunoască esența activității Serviciului, precum și procedurile respectate de instituție. Menționăm că, pentru autorizarea unor măsuri „ofensive” este nevoie de realizarea cumulativă a tuturor condițiilor legale. În pofida oricăror insinuări, SIS își reafirmă hotărârea de a menține neutralitatea și echidistanța în activitatea cotidiană cu realizarea misiunilor în conformitate cu interesele de securitate ale Republicii Moldova”.

***

În cadrul ediției din 27 mai a emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8, președinta țării Maia Sandu a dezvăluit că mai mulți membri ai familiei sale sunt urmăriți „de câteva săptămâni”. Acțiunile ar avea loc „la comanda ministrului de Interne Pavel Voicu”, în spatele căruia ar fi Partidul Socialiștilor. Ministerul Afacerilor Interne a venit cu o reacție pe 28 mai. Într-un comunicat de presă, reprezentnații instituției au negat informația privind urmărirea rudelor Maiei Sandu.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Facebook/Petru Frunze

Un deputat PAS explică de ce nu se regăsește în lista pentru parlamentare: „Avem o misiune comună”

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Petru Frunze a publicat pe 20 iulie, pe Facebook, un mesaj cu privire la absența sa de pe lista candidaților PAS pentru alegerile parlamentare din toamnă. Politicianul a declarat că decizia ca el să nu fie printre concurenții formațiunii a fost luată în baza propunerii sale, însă nu a precizat motivul din spatele acesteia. Totodată, Frunze a spus că îi susține pe „toți” candidații PAS la scrutin.

Petru Frunze a menționat că, de la fondarea Partidului Acțiune și Solidaritate, a avut un rol activ în cadrul partidului, ocupând mai multe funcții. Acesta a subliniat că a fost primar și deputat, timp de două mandate, din partea PAS.

Sunt mândru de ce am realizat. (…) După două mandate de primar și două de deputat, am simțit că este timpul pentru o nouă etapă. Decizia de a nu candida pentru un nou mandat a fost luată în baza propunerii mele, decizie pe care o respect. Cred că este o alegere bună, la fel ca toate cele pe care le-am luat în cariera mea politică”, a declarat el.

Acesta a spus că își va duce până la capăt actualul mandat de deputat și va continua să activeze în continuare în calitate de președinte al Organizației Teritoriale PAS Ialoveni și membru al Biroului Politic Național al formațiunii.

Politicianul a declarat că îi susține pe „toți” candidații partidului pentru alegerile parlamentare din toamnă și le dorește succes.

Dragi prieteni, avem o misiune comună, să câștigăm aceste alegeri pentru ca Moldova să devină, în 2028, membră a Uniunii Europene. Împreună reușim!”, a declarat Petru Frunze.

Amintim că, pe 20 iulie, Consiliul Politic Național al Partidului Acțiune și Solidaritate a aprobat lista candidaților pentru alegerile parlamentare. Primul pe listă este liderul PAS, Igor Grosu, care este urmat de prim-ministrul Dorin Recean. Printre concurenții formațiunii se mai numără actuali miniștri și deputați, personalități din domeniul culturii și educației, ex-membri ai Platformei DA și alții. Pe lângă Petru Frunze, pe lista pentru scrutinul din toamnă lipsesc și alți deputați PAS din ultima legislatură, printre care Iulia Dascălu, Vasile Șoimaru și Oazu Nantoi.

În cursul aceleiași zile, Iulia Dascălu a publicat un videoclip în care s-a arătat nemulțumită de faptul că nu se regăsește pe lista formațiunii pentru alegerile parlamentare din această toamnă. Politiciana, care a participat la reuniunea Consiliului Politic Național PAS, a declarat că colegii săi de partid nici măcar nu i-au mulțumit pentru activitatea sa din ultima legislatură și că s-a simțit ca „un ciorap care s-a rupt și a fost aruncat la tomberon”.

Tot pe 20 iulie, Partidul Acțiune și Solidaritate a depus la Comisia Electorală Centrală documentele pentru înregistrarea în campania electorală.

***

Alegerile parlamentare vor avea loc în data de 28 septembrie.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: