Dodon: Vaccinul Sputnik-V poate ajunge în Moldova până la sfârșitul săptămânii
Full Article 2 minutes read

Dodon: Vaccinul Sputnik-V poate ajunge în Moldova până la sfârșitul săptămânii

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, se arată convins că vaccinul produs de Federația Rusă, Sputnik-V, urmează să ajungă poate chiar săptămâna aceasta la Chișinău.

„Chiar în aceste ore se muncește ca acest vaccin să ajungă poate chiar săptămâna aceasta la Chișinău,” a spus liderul PSRM într-o conferință de presă.

Fiind întrebat de către jurnaliști cum o să ajungă vaccinul Sputnik-V în Republica Moldova, Dodon a declarat că „sunt trei căi cum pot ajunge. Prin donații, ajutoare umanitare și achizițiile de stat.”

Liderul socialiștilor a ținut să mulțumească statului român pentru donarea unui loc de vaccinuri care a ajuns recent la Chișinău și în același timp și-a exprimat speranța că si Rusia va urma aceiași cale.

„Le mulțumesc partenerilor români care au făcut această donație. Sper că și Federația Rusă va face o donație”, a mai spus Igor Dodon.

Menționăm că pe 27 februarie, în Republica Moldova au ajuns primele vaccinuri împotriva coronavirusului. Este vorba despre 21 600 de doze de vaccin AstraZeneca, oferite ca ajutor umanitar de către România Republicii Moldova. Aceasta este primul lot din cele 200 000 de doze promise anterior de către președintele României Klaus Iohannis.

Tot pe 27 februarie, platforma COVAX a confirmat că un lot de 14 400 doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge la Chișinău în perioada 28 februarie – 3 martie.

De asemenea, pe 26 februarie, reprezentanții Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) au anunțat că a fost luată decizia de autorizare a trei vaccinuri anti-COVID: Pfizer/BioNTech, AstraZeneca și Sputnik V.

În total, vor fi 3 etape de vaccinare, în funcție de disponibilitate vaccinului în Republica Moldova. La prima etapă vor fi vaccinați lucrătorii din instituțiile medico-sanitare, personalul din cadrul secțiilor de reanimare și terapie intensivă, personalul din cadrul secțiilor spitalicești cu specific de Covid-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: