Doi bărbați din Căușeni riscă până la 6 ani de închisoare, după ce au deteriorat un dig de protecție. Intenționau să primească compensații de la stat
Full Article 2 minutes read

Doi bărbați din Căușeni riscă până la 6 ani de închisoare, după ce au deteriorat un dig de protecție. Intenționau să primească compensații de la stat

Doi locuitori ai raionului Căușeni sunt învinuiți de deteriorarea intenționată a digului de protecție al râului Nistru. Aceștia intenționau astfel să le fie inundate culturile agricole, amplasate în raionul Ștefan Vodă și, respectiv, să primească compensații de la stat, informează Procuratura Generală într-un comunicat publicat pe 13 iulie.

Potrivit Procuraturii raionului Ștefan Vodă, cei doi au contractat un șofer cu buldoexcavator, care pe 7 iulie curent s-a deplasat între satele Crocmaz și Tudora și a deteriorat o parte a digului de protecție al râului Nistru, revărsând o cantitate impunătoare de apă. În consecință, a fost inundat un teren agricol, semănat cu grâu, dar afectat de secetă. Potrivit procurorilor, indivizii ar fi mizat pe faptul că statul le va recupera cheltuielile de pe urma inundației, produse ca urmare a digului care s-ar fi ”autodistrus”.

Potrivit estimărilor efectuate de specialiști, prin distrugerea construcției hidrotehnice destinate protecției extravilanului de la inundații, statul a fost prejudiciat cu aproape un milion de lei.

Unul dintre făptași a fost plasat în arest pentru 15 zile, iar complicele său este căutat de poliție.

Legislația Republicii Moldova prevede, pentru astfel de acțiuni, până la 6 ani închisoare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: