Donald Trump, înapoi pe Facebook și Instagram. Paginile au fost deblocate
Full Article 2 minutes read

Donald Trump, înapoi pe Facebook și Instagram. Paginile au fost deblocate

Paginile de Facebook și de Instagram ale președintelui în exercițiu al SUA Donald Trump au fost deblocate. Anterior, fondatorul Facebook Mark Zuckerberg a preczat că paginile lui Trump vor fi deblocate după expirarea mandatului său de șef al statului. 

Potrivit lui Zuckerberg, blocajul a fost necesar pentru transmiterea pe cale pașnică a puterii, după alegerile prezidențiale, câștigate de către Joe Biden.

Fondatorul Facebook susține că, prin mesajele sale, Donald Trump i-a încurajat pe cei care au luat cu asalt clădirea Capitoliului. Decizia de a bloca paginile oficiale ale liderului american a fost luată pentru a nu fi provocate alte incidente.

Același lucru s-a întâmplat și cu pagina de Twitter a lui Donald Trump. Conducerea companiei a explicat că mesajele publicate ar contravine regulilor rețelei sociale. În prezent, pagina sa de Twitter rămâne suspendată.

***

Susținătorii lui Trump au luat cu asalt clădirea congresului american pe 6 ianuarie. Aceștia cereau să fie revăzute rezultatele alegerilor prezidențiale, în urma cărora victoria a fost obținută de către contracandidatul lui Trump, democratul Joe Biden. În urma acțiunilor violente au murit 5 oameni. Pe numele participanților la asalt au fost inițiate peste 100 de dosare penale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: