Dorin Damir a scăpat de arest la domiciliu. Ce decizie au luat magistrații
Full Article 2 minutes read

Dorin Damir a scăpat de arest la domiciliu. Ce decizie au luat magistrații

Președintele Asociației FEA Dorin Damir a fost eliberat din arest la domiciliu. Magistrații de la Judecătoria Chișinău au decis înlocuirea măsurii preventive de arest la domiciliu cu liberarea provizorie sub control judiciar pe un termen de 60 zile. Informația a fost confirmată pentru NM procurora Mariana Cherpec. 

Decizia a fost luată la 25 mai curent, în rezultatul examinării demersului acuzatorului de stat de prelungire a arestului la domiciliu pe un termen de 30 zile în privința lui Dorin Damir.

Astfel, completul de judecată care examinează cauza în fond a decis înlocuirea măsurii preventive de arest la domiciliu cu liberarea provizorie sub control judiciar pe un termen de 60 zile.

Potrivit normelor procesual penale, a declarat procuror Cherpec pentru NM, acuzatorii de stat la etapa judecării cauzei penale în instanța de judecată nu dispun de dreptul de a contesta cu recurs decizia judecătorească pe aspecte ce țin de aplicarea/prelungirea măsurilor preventive.

Printre obligațiile stabilite de către instanța de judecată în raport cu inculpatul la aplicarea controlului judiciar sunt: să nu părăsească Republica Moldova decât cu permisiunea instanței de judecată, să predea pașaportul instanței de judecată, să nu intre în legătură cu martorii pe cauza penală și să nu meargă în locuri publice, cu excepția deplasărilor pentru necesități cotidiene.

Procurori Mariana Cherpec a mai precizat că, examinarea cauzei penale este în plină desfășurare, ședințele de judecată sunt lucrative, fiind audiați martorii acuzării.

Amintim că Dorin Damir, și alte două persoane, au fost reținute în luna iulie a anului trecut „în dosarul fostei Direcții misiuni speciale a MAI”. Sunt cercetate cinci componențe de infracțiuni: abuz de serviciu, delapidarea averii statului, trecerea ilegală a frontierei de stat, divulgarea secretului de stat și fals în acte publice. Cei vizați riscă de la doi până la 12 ani de închisoare.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: