Dorin Recean și-a îndemnat colegii să se alăture inițiativei Maiei Sandu: „Duminică sărbătorim, de luni muncim”
Full Article 2 minutes read

Dorin Recean și-a îndemnat colegii să se alăture inițiativei Maiei Sandu: „Duminică sărbătorim, de luni muncim”

Prim-ministrul Dorin Recean a salutat în debutul ședinței extraordinare a Guvernului din 15 decembrie decizia de acum o zi a Consiliului European, care îi permite Moldovei să deschidă negocierile de aderare la Uniunea Europeană. Premierul le-a mulțumit colegilor pentru munca „asiduă” de până acum și i-a îndemnat să dea curs invitației președintei Maia Sandu, care a anunțat că va organiza pe 17 decembrie un eveniment în curtea Președinției, pentru a sărbători decizia istorică.

„Felicitări tuturor. Am realizat o etapă foarte important, muncind asiduu alături de președinta Sandu. (…) Ce a fost până acum a fost doar încălzirea, dar acesta este job-ul nostru. (…) Aceasta este șansa noastră istorică și sunt sigur că vom beneficia de ea și vom munci asiduu să aducem Europa aici, acasă. Duminică, la ora 14:00, avem invitația președintei Sandu să sărbătorim împreună în ograda Președinției. Invit toți cetățenii și colegii să merge acolo. Duminică sărbătorim, de luni muncim”, a declarat Dorin Recean.

Precizăm că Consiliul European a decis să dea aviz pozitiv deschiderii negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova și a Ucrainei la Uniunea Europeană. Informația a fost confirmată, în seara de 14 decembrie, de președintele Consiliului European Charles Michel. Detalii – AICI.

Președinta Republicii Moldova a invitat, cu această ocazie, cetățenii, să sărbătorească decizia istorică a UE. Maia Sandu a chemat oamenii să se alăture sărbătorii „Moldova Europeană”, planificată pentru ziua de duminică, 17 decembrie, cu începere de la ora 14:00, în curtea Președinției. Detalii – AICI.

Amintim că Republica Moldova a depus o cerere de aderare la UE la 3 martie 2022. La 17 iunie 2022, Comisia Europeană și-a emis avizul privind cererea de aderare la UE, iar la 23 iunie Consiliul European a acordat Republicii Moldova statutul de țară candidată.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: