Dosarele penale ale lui Constantin Țuțu ar putea fi comasate. Procesul de judecată – tergiversat
Full Article 2 minutes read

Dosarele penale ale lui Constantin Țuțu ar putea fi comasate. Procesul de judecată – tergiversat

Dosarele pentru „îmbogățire ilicită” și „trafic de influență”, în care este învinuit Constantin Țuțu, ar putea fi comasate în unul singur. Un demers în acest sens a fost depus de avocații ex-deputatului democrat. Pe 23 ianuarie, judecătorul Petru Păun, în gestiunea căruia se află dosarul pentru îmbogățire ilicită, a dat curs demersului apărării, scrie Anticorupție.md.

Pentru aprobarea comasării dosarelor, judecătoarea Valentina Garabagiu, care gestionează cauza penală privind traficul de influență, trebuie să avizeze pozitiv demersul avocaților lui Țuțu. Ședința de judecată a fost programată pentru 2 februarie.

Precizăm că examinarea celor două dosare penale pe numele ex-deputatului Constantin Țuțu bate pasul pe loc în Judecătoria Chişinău. La doi ani şi jumătate de la începutul examinării, cele două dosare se află la etapa şedinţei preliminare.

Din agenda ședințelor de judecată reiese că avocații au solicitat majoritatea amânărilor, astfel tergiversând procesul de judecare a cauzelor penale.

***

Constantin Țuțu a fost anunțat în căutare internațională prin Interpol la data de 9 decembrie 2019, la solicitarea Procuraturii Anticorupție, după ce pe numele lui a fost pornită o cauză penală pe faptul îmbogățirii ilicite în perioada anilor 2014-2018.

Pe 11 mai 2020, Procuratura Anticorupție a expediat în judecată cauza penală de învinuire a fostului deputat democrat Constantin Țuțu pe două capete de acuzare: ,,trafic de influență” și ,,escrocherie în proporții deosebit de mari”.

Pe 27  martie 2020, fostul deputat s-a predat benevol organelor de drept din Republica Moldova, la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița după ce fusese anterior arestat în contumacie. În prezent, acesta este cercetat în libertate.

Într-o postare publicată în mai 2020, pe pagina sa de Facebook, Contantin Țuțu a calificat acuzațiile care i se aduc de către procurori drept „nefondate și abuzive” și a acuzat că „anumiți politicieni s-ar amesteca în actul justiției”.

Procuratura Anticorupție a anunțat pe 2 noiembrie 2021 că trimite în instanța de judecată cauza penală de învinuire a fostului deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Constantin Țuțu.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: