Dosarul anabolizantelor, în care este vizat ex-ambasadorul Moldovei în Rusia, este aproape finalizat. Precizările PCCOCS
Full Article 2 minutes read

Dosarul anabolizantelor, în care este vizat ex-ambasadorul Moldovei în Rusia, este aproape finalizat. Precizările PCCOCS

Dosarul anabolizantelor depistate în decembrie 2020, într-un transport diplomatic arondat ambasadei Moldovei la Moscova, este aproape finalizat. Precizarea a fost făcută, pe 15 septembrie, de serviciul de presă al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Conducerea instituției a negat informațiile apărute în unele surse mass media, potrivit cărora, ex-ambasadorul Andrei Neguță ar fi fost scos de sub urmărire penală.

„Nici o personă investigată în dosarul anabolizantelor depistate în decembrie 2020, într-un transport diplomatic arondat ambasadei Moldovei la Moscova nu a fost scoasă de sub urmărire penală. Pe dosar sunt mai mulți învinuiți, inclusiv persoane care se eschivează și care au fost anunțate în căutare. Actualmente, dosarul este în fază pre-finală”, se arată în comunicatul PCCOCS.

Procurorii au precizat că urmează să primească ultimele rezultate ale expertizelor din șirul celor dispuse spre efectuare. Ulterior, dosarul urmează să fie trimis în instanța de judecată.

***

Substanțele au fost depistate, pe 5 decembrie 2020, de către Serviciul Vamal și Serviciul de Informații și Securitate, într-un autoturism arondat de misiunea diplomatică, la punctul de trecere a frontierei Palanca. Potrivit estimărilor, evaluarea lotului se cifrează la peste 8 milioane de lei.

Amintim că pe acest dosar, anterior, a fost arestat șoferul microbuzului cu numere diplomatice, precum și o altă persoană învinuită că ar fi avut tangență cu acest caz. În urma scandalului, Andrei Neguța a fost rechemat din funcția de ambasador, iar în locul său a fost numit deputatul Partidului Socialiștilor, Vladimir Golovatiuc (în prezent acesta a fost revocat, din cauza unui alt scandal).

Pe 28 decembrie 2020, Andrei Neguța a fost reținut pentru 72 de ore, după ce a fost audiat și recunoscut în calitate de bănuit de complicitate la contrabandă cu anabolizante. Pe 30 decembrie, acesta a fost pus sub învinuire pentru complicitate la contrabandă. În aceeași zi, diplomatul a fost plasat în arest la domiciliu. Ulterior, în luna martie, diplomatul a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar.

Andrei Neguța pledează nevinovat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: