Dumitru Diacov nu va candida la alegerile parlamentare: „L-am propus pe Mihai Olărescu în locul meu”
Full Article 2 minutes read

Dumitru Diacov nu va candida la alegerile parlamentare: „L-am propus pe Mihai Olărescu în locul meu”

Președintele de onoare al Partidului Democrat (PDM) Dumitru Diacov nu va candida la alegerile parlamentare din iulie 2021. Anunțul a fost făcut de către acesta pe 15 mai. 

Dumitru Diacov a precizat că l-a propus în locul său pe Mihai Olărescu, președintele raionului Cimișlia, iar inițiativa a fost apobată de către colegii săi de partid.

„L-am propus pe dl Mihai Olărescu, președintele raionului Cimișlia, în locul meu, N5, pe lista candidaților Partidului Democrat la alegerile parlamentare anticipate. Consiliul Național politic a aprobat această propunere. Felicitări, Mihai, succese în alegeri și activitatea de mai departe pentru binele cetățenilor, a Republicii Moldova!”, a scris Diacov pe Facebook.

Dumitru Diacov este fondatorul PDM și a condus formațiunea în perioada 1997-2009, după care a devenit președinte de onoare, cedându-i această funcție lui Marian Lupu, după care lui Vladimir Plahotniuc. Jurnalist de profesie, a fost deputat în șase legislaturi ale Parlamentului de după declararea independenței. A deținut funcția de Președinte al Parlamentului.

Pe 21 noiembrie 2013 președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, i-a conferit “Ordinul Republicii” lui Dumitru Diacov, pentru merite deosebite în consolidarea statalității Republicii Moldova și contribuție substanțială la edificarea statului de drept, la promovarea valorilor democratice și la instaurarea coeziunii și concordiei în societate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: