Echipa lui Dorin Recean. Ce am reușit să aflăm despre consilierii prim-ministrului Republicii Moldova
Full Article 3 minutes read

Echipa lui Dorin Recean. Ce am reușit să aflăm despre consilierii prim-ministrului Republicii Moldova

Purtătorul de cuvânt al Executivului Daniel Vodă a prezentat, pe 15 martie, echipa de consilieri a prim-ministrului Dorin Recean. 

Echipa de consilieri a premierului este următoarea:

  • Sergiu Diaconu – șeful de cabinet al premierului;
  • Daniel Vodă – consilier pe comunicare publică și purtător de cuvânt al Guvernului;
  • Cristian Jardan – consilier politic;
  • Diana Chiriac – consilieră pe administrația publică;
  • Constantin Covrig – consilier pentru problemele veteranilor;
  • Artiom Cociu – consilier pe managementul proiectelor, începând cu 20 martie;
  • Ioana Vataman-Mărgineanu – consilier în cadrul cabinetului;
  • Viorel Rabei – consilier pe infrastructură;
  • Vasile Bolduraru – consilier în cadrul corpului de control al premierului.

„În spiritul transparenței, în cel mai scurt timp, urmează pe pagina gov.md să fie inclusă o rubrică nouă – rubrica „consilierii prim-ministrului”. Vor fi listați toți consilierii din cabinetul premierului, domeniile de gestiune, dar și CV-urile”, a menționat purtătorul de cuvânt al Executivului.

Cu referire la echipa de consilieri a premierului menționăm că Serghei Diaconu a fost numit în 2021 secretar general la Ministerul Afacerilor Interne. A deținut anterior funcția de viceministru al Afacerilor Interne, dar și funcția de consilier principal de stat al prim-ministrului Chiril Gaburici. Totodată, el a activat și în calitate de consilier al ex-premierului Vlad Filat.

Purtătorul de cuvânt al prim-ministrului Dorin Recean, Daniel Vodă, a activat în calitate de purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Consilierul politic Cristian Jardan este un jurnalist cu experiență din Republica Moldova. A absolvit Universitatea Babeș-Bolyai de la Cluj, fiind licențiat în Sociologie. Ceva mai târziu, și-a făcut studiile la Școala de Studii Avansate în Jurnalism (Chișinău). Ulterior, s-a angajat la PROTV CHIȘINĂU, unde a deținut mai multe funcții, dar și la General Media Grup. În 2015 a devenit directorul portalului de știri „Unimedia.info”, iar ulterior a mai fost angajat și la „Ziarul de Gardă”. Din anul 2021 a fost redactor-șef al portalului „replicamedia.md”.

Soția lui Cristian Jardan, Aurica Jardan, în prezent deține funcția de consilier al președintelui Parlamentului Igor Grosu.

Diana Chiriac a fost anterior consultant principal Administrație Publică Locală a Cabinetului Natalia Gavrilița.

Constantin Covrig este liderul Mișcării „Forța veteranilor de război Pentru neam și țară”, care în 1992 activa în cadrul Brigăzii cu destinație specială „Fulger”.

Consilierul pe managementul proiectelor Artiom Cociu este din domeniul consultanței. Este specialist în managementul proiectelor strategice și optimizarea proceselor de afaceri. În calitate de co-fondator și CEO al Spark Research Labs, a implementat proiecte de consultanță și a gestionat echipe de IT pentru dezvoltarea de produse tehnologice.

***

Amintim că pe 16 februarie 2023, majoritatea parlamentară a dat vot de încredere cabinetului de miniștri condus de către Dorin Recean. Noii miniștri au depus în aceeași zi și jurământul de credință patriei, în fața președintei Maia Sandu. Programul de Guvernare îl găsiți aici.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: