„Este nevoie de implicarea tuturor”. Maia Sandu a discutat cu primarii despre criza pandemică
Full Article 2 minutes read

„Este nevoie de implicarea tuturor”. Maia Sandu a discutat cu primarii despre criza pandemică

Președinta țării Maia Sandu a avut o discuție cu circa 70 de primari, membri ai Congresului Autorităților Locale din Moldova și cu conducerea CALM. Potrivit unui comunicat de presă publicat pe 12 martie de administrația prezidențială, printre subiectele abordate se numără pandemia de coronavirus.

„Am discutat, online, cu circa 70 de primari din toată țara, membri ai Congresului Autorităților Locale din Moldova, și cu conducerea CALM. Am vorbit despre criza sanitară în care ne aflăm și situația tot mai critică din sănătate – este nevoie de implicarea tuturor, inclusiv a administrației publice locale, pentru a opri răspândirea infecției și a salva vieți. Am accentuat necesitatea de a asigura acces la vaccin pentru cetățeni și am menționat eforturile pe care le facem de la președinție pentru a aduce mai repede și suficient vaccin în Republica Moldova”, a menționat șefa statului.

Maia Sandu a subliniat că implicarea aleșilor locali este extrem de importantă, ei fiind cei care comunică zilnic cu oamenii și cei în care cetățenii au mare încredere. Aceasta i-a îndemnat să vorbească cu locuitorii din comunitățile lor, să găsească modalități ca să convingă oamenii să respecte măsurile de siguranță, să supravegheze asupra implementării restricțiilor și să ajute în procesul de vaccinare care poate salva vieți.

De asemenea, președinta țării a discutat cu primarii și despre problemele APL-urilor care rămân nesoluționate de multă vreme: „Republica Moldova are nevoie de un parlament și un guvern responsabile care să susțină comunitățile, să ajute la dezvoltarea și modernizarea lor, nu să le folosească în interes propriu. Acum cel mai important este să depunem toate eforturile pentru a proteja viețile oamenilor, iar administrația publică locală are un rol esențial. Trebuie să muncim împreună pentru a opri pandemia”, a mai spus Maia Sandu.

***

Amintim că, pe 1 februarie, președinta țării Maia Sandu a semnat un acord privind edificarea și dezvoltarea parteneriatului între președintele Republicii Moldova și Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: