„Este unul din pașii Federației Ruse”. Zelenski, despre ultimele evenimente din Transnistria 
Full Article 2 minutes read

„Este unul din pașii Federației Ruse”. Zelenski, despre ultimele evenimente din Transnistria 

Rusia încearcă să destabilizeze situația din regiunea transnistreană, dar Forțele Armate ale Ucrainei sunt pregătite pentru o eventuală escaladare din partea trupelor ruse de pe teritoriul ocupat temporar al Moldovei. Declarația a fost făcută de președintele ucrainean Vladimir Zelenski. 

„Înțelegem clar că acesta este unul din pașii Federației Ruse. Serviciile secrete deja lucrează acolo. Aceasta nu mai este despre știrile false. Este clar pentru ce – pentru a destabiliza situația din regiune, amenințări la adresa Moldovei. Ei le arată că dacă Moldova va sprijini Ucraina, vor fi anumiți pași”, a spus Zelenski.

***

Amintim că în regiunea transnistreană au avut loc mai multe explozii. Pe 25 aprilie, persoane neidentificate au efectuat împușcături dintr-un aruncător de grenade asupra sediului așa-numitei structuri de securitate din regiunea transnistreană. Nu au fost înregistrate victime sau persoane rănite. Așa-numitul „Minister al Afacerilor Interne” de la Tiraspol a anunțat că explozia s-a produs în jurul orei 17:00 și a fost sparte geamurile de la etajele superioare ale clădirii responsabile de securitatea regiunii, dar și ale unui bloc din apropiere. La fața locului au intervenit miliția locală, pompierii și medicii de la ambulanță.

În dimineața de 26 aprilie, așa-numitul „Minister de Interne” de la Tiraspol a anunțat că în raionul Grigoriopol s-au produs două explozii: prima la 6:40, cea de-a doua la 7:05. La fața locului au intervenit miliția și pompierii. Deflagrațiile au avut loc pe teritoriul centrului teleradio „Maiak”. Nu au fost înregistrate victime. Tiraspolul a declarat în regiunea transnistreană „cod roșu de alertă teroristă” pentru 15 zile.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: