„Europa este dată de Dumnezeu”. Maestrul Eugen Doga, mesaj de pe scena din PMAN
Full Article 2 minutes read

„Europa este dată de Dumnezeu”. Maestrul Eugen Doga, mesaj de pe scena din PMAN

Maestrul Eugen Doga a declarat de pe scena din Piața Marii Adunări Naționale că „Europa este aici, la noi, acasă” și pentru a o „vedea mai bine” trebuie să „scoatem dopurile din urechi”. Doga a mai spus că „Europa este dată de Dumnezeu”, iar casa Republicii Moldova este în Europa. 

„Europa este aici, la noi, acasă, chiar sub picioarele noastre. (…) Ca să o vedem mai bine pe bătrâna și veșnic tânăra Europă, să o cunoaștem mai îndeaproape ori să ne vedem în ea europeni, trebuie să scoatem ochelarii cu sticle afumate, să scoatem dopurile din urechi și să mergem după traseul soarelui. Acest traseu nu minte”, a declarat Eugen Doga.

El a mai spus că „Europa este dată de Dumnezeu”.

„A venit ceasul istoric și țara noastră și-a conectat busola timpului și merge hotărât pe traseul soarelui, spe Vest, în marea familie europeană. (…) Când vorbim de Europa o vedem pe cea creată de Dumnezeu, nu pe cea mereu hărțuită, poluată de praf de pușcă și stropită cu sânge. (…) Să ne ajute bunul Dumnezeu, să nu ne trădeze cumva mintea moldoveanului, cea de pe urmă. Noi suntem Europa, casa noastră e Europa, să ne trăiești dragă Europă”, a adăugat Doga.

„Aici ne e locul, în Europa”, a conchis maestrul Eugen Doga.

***

NM transmite live Adunarea „Moldova Europeană”. Evenimentul are două părți: adresări către cetățeni și un program artistic.

Adunarea „Moldova Europeană” are loc la Chișinău, dar și în alte 33 de capitale și orașe europene.

La Chișinău, președinta Maia Sandu a susținut deja un discurs în fața moldovenilor. Șefa statului a asigurat că locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană. De menționat că președinta a vorbit în cinci limbi la Adunarea „Moldova Europeană”. Deși cea mai mare parte a discursului a fost în română, aceasta a adresat un mesaj și în rusă, ucraineană, găgăuză și bulgară.

Și președinta Parlamentului European Roberta Metsola, aflată la Chișinău – la Adunarea „Moldova Europeană”, a vorbit de pe scena din PMAN. Metsola a spus că vrea să fie alături de Moldova, atunci când țara va începe negocierile privind aderarea la UE. „Sperăm că în acest an”, a menționat oficialul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: