Ex-deputatul local Oleg Horjan, care se află în închisoare, și-a anunțat intenția de a candida la funcția de lider al Transnistriei
Full Article 2 minutes read

Ex-deputatul local Oleg Horjan, care se află în închisoare, și-a anunțat intenția de a candida la funcția de lider al Transnistriei

Al treilea pretendent la funcția de lider al regiunii transnistrene și-a anunțat intenția de a candida la scrutinul din decembrie. Este vorba despre ex-deputatul Sovietului Suprem de la Tiraspol, Oleg Horjan. Acesta se află în închisoare, fiind condamnat la patru ani de detenție, după ce a fost găsit vinovat de „acțiuni violente în raport cu un reprezentant al guvernării”. Declarația lui Horjan a fost publicată pe Facebook.

Horjan a accentuat că poate candida la funcția de lider al Transnistriei, întrucât „nu există o hotărâre legitimă a organului de drept al Transnistriei” privind condamnarea sa, iar asta înseamnă că drepturile sale constituționale sunt restabilite în totalitate.

„Mai mult, există hotărârea instanței internaționale, recunoscute, cu privire la achitarea mea deplină. Și decizia respectivă a fost recunoscută de toată lumea”, a mai menționat ex-deputatul local.

Potrivit acestuia, candidatura sa a fost propusă de către organizațiile neguvernamentale.

„Vom elibera Transnistria de această tumoare canceroasă. Vom curăța puterea, vom desfășura alegeri corecte, democratice. Vom elibera din închisori toate persoanele deținute ilegal. Vom permite businessului să lucreze normal și să se dezvolte. Vom transforma Transnistria într-o republică de drept, civilizată”, a promis Horjan în cazul victoriei sale la alegeri.

Amintim că algerile liderului regiunii transnistrene se vor desfășura pe 12 decembrie.

Pe 12 septembrie a început campania electorală. Și-au anunțat intenția de a candida și conducătorul științific al Școlii de studii politice de la Tiraspol Anatolii Dirun, precum și actualul șef al administrației de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: