Explozie puternică la cea mai mare rafinărie din România. Populația este informată să stea în case și să închidă geamurile (FOTO/VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Explozie puternică la cea mai mare rafinărie din România. Populația este informată să stea în case și să închidă geamurile (FOTO/VIDEO)

O explozie s-ar fi produs, vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari, România. Din primele informații, două persoane au fost rănite, informează Digi24.

Ministrul de Interne al României Lucian Bode și șeful Departamentului Situații de Urgență (DSU) Raed Arafat s-au deplasat la fața locului.

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a declarat că ar fi vorba de două persoane rănite în explozie. Unul dintre răniți a suferit arsuri pe aproximativ 45% din suprafața corpului, scrie Pro TV.

La fața locului au fost trimise opt autospeciale de stingere, două ambulanțe SMURD și 1 unitate de terapie intensivă mobilă.

Autorițățile au emis o avertizare de tip RO-Alert prin care populația este informată să nu se apropie la mai puțin de 1.000 de m, să stea în case și să închidă geamurile.

Petromidia este în prezent cea mai mare rafinărie din România. Rafinăria este operată de Rompetrol Rafinare. Compania este deţinută de KMG International (54,63%; direct şi indirect) şi de statul român prin Ministerul Energiei (44,69%).

Rompetrol este principala marcă a KMG International, grup deţinut de KazMunayGas, compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan. La Petromidia s-au procesat anul trecut procesat 4,8 milioane de tone de materii prime (1,16 mil. tone de benzină şi peste 2,6 mil. tone de motorină şi combustibil de aviaţie).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: