FinComBank susţine oamenii de afaceri şi evenimentul Gala IMM-urilor din Republica Moldova
Full Article 5 minutes read

FinComBank susţine oamenii de afaceri şi evenimentul Gala IMM-urilor din Republica Moldova

Pe 18 noiembrie 2021, Pria Events în parteneriat cu FinComBank a desfășurat conferința destinată oamenilor de afaceri, „Pria SMEs Conference&Awards. IMM-urile din Republica Moldova”, care a întrunit și Gala de Premiere a IMM-urilor din Republica Moldova. Conferința a fost desfășurată online cu translare LIVE pe platformele Zoom, Microsoft Teams, pe paginile de Facebook și LinkedIn ale organizatorului și Băncii.

Printre temele puse în discuție se numără: provocările cu care se confruntă antreprenorii din diverse ramuri ale economiei naționale; oportunități și soluții de business destinate IMM-urilor din țară, în cadrul căreia spicherii au răspuns la întrebările: De unde luăm resurse financiare pentru realizarea ideilor de afaceri? Cum corect de planificat investițiile? Care investiții pot fi făcute din resursele proprii și care din resurse creditare? Precum și Care sunt cele mai actuale oferte pe piața bancară?

Cu toții cunoaștem că foarte des accesul la resurse financiare este limitat în mare parte de existența gajurilor, respectiv pentru un agricultor care investește permanent în tehnică agricolă și tehnologii noi de prelucrare a terenurilor sau pentru un antreprenor care se află la început de cale și are nevoie de resurse financiare, gajul poate fi un impediment în colaborarea cu instituțiile bancare. Aici, cu siguranță, venim cu soluții individuale pentru fiecare afacere, deoarece clienții noștri  reprezintă, de fapt, cel mai prețios tezaur. Iar la FinComBank ei găsesc siguranță, transparență și oferte atractive”, – a declarat Eugen Varzaru, Directorul Sucursalei FinComBank din r-nul Rîșcani și Glodeni.

De asemenea, în cadrul conferinței au fost prezentate proiecte de succes ale antreprenorilor din R. Moldova din diverse domenii, cum ar fi industria transportului,  IT, materialelor textile şi confecțiilor, IMM-urilor din agricultură, din domeniul construcției, import-export şi altele.

Pentru că vrem să încurajăm antreprenorii, evenimentului s-a soldat cu Gala de Premiere IMM-urilor din Republica Moldova, unde au fost acordate diplome de merit acelor întreprinderi mici şi mijlocii care au avut rezultate bune în anul curent. De data aceasta, au fost premiați 13 antreprenori din diverse domenii de activitate.

Suntem nespus de bucuroși că printre premianți se numără şi clienții FinComBank, care au obținut succese remarcabile pe parcursul mai multor ani, cu sprijinul Băncii:

  • Pehtelev Serghei, ART FLAME S.R.L. – categoria Rezultatele excepționale la Export. Antreprenorul se ocupă cu producția de șemineuri, precum și a fațadelor de mobilier, exportându-le pe piețele externe, printre care: România, Ucraina, Ungaria, Italia etc. Compania a fost fondată în 2016, iar în această perioadă scurtă, datorită managementului competent, a reușit să atingă indicatori foarte înalți, dezvoltându-se activ și crescând vânzările de la an la an.
  • Gutu Mihail Dumitru, MIGALAUTO S.R.L. – categoria Transportatori de succes. Întreprinderea și-a inițiat activitatea în 2005, are oficiul în mun. Bălți și activează după o schemă bine organizată, dezvoltându-se continuu. Domeniul principal de activitate este transportul rutier de mărfuri atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât și peste hotarele ei: Rusia, Ucraina, Belarus, Romania, Polonia, Marea Britanie etc. Compania dispune de un parc de camioane care numără peste 60 de unități și deține spații proprii de parcare a autocamioanelor. Parcul este reînnoit periodic și, anual, sunt procurate camioane cu semiremorci.
  • Ina Vatamaniuc, Tudor Trans SRL – categoria Tânăr antreprenor. Întreprinderea a fost înființată în anul 2018 în or. Soroca. Aceasta prestează servicii de transportare a produselor agricole, materialelor de construcții ș.a., iar întreaga echipă, una tânără și energică,  dezvoltă dinamic afacerea, oferă servicii complete de transport al diverselor mărfuri și creează noi locuri de muncă.
  • Postolachi Andrei, SRL „Nice-Agro” – categoria IMM-uri în agricultură. Din 2018, activează în s. Pelinia, r-nul Drochia. Pe atunci, deținea 187 ha de teren arabil, iar acum prelucrează peste 416 ha. Afacerea se află în permanentă creștere, dezvoltare și implementare a inovațiilor.
  • Ghinca Ina, GT Ghinca Ina – categoria Femeia în agricultură. Ghinca Ina a implementat în anul 2021 un proiect investițional ce prevede construcția unui rezervor de apă și a unui sistem de irigare pentru livadă, cu pomparea apei din râul Nistru. Investițiile efectuate permit majorarea cantității de fructe și îmbunătățirea calității acestora.

Mulțumim Băncii FinComBank.  Am apelat la mai multe Bănci să ne susțină financiar și am primit susținerea doar acestei Bănci și anume din partea Sucursalei nr.2 din sectorul Ciocana. Ei au crezut în noi și cred până în prezent. Anul acesta, am cumpărat un imobil, luând un credit suficient de mare. Banca și de data aceasta ne-a venit în ajutor”,- a subliniat în cadrul Galei de Premiere a IMM-urilor din Republica Moldova Bantiuc Elena, contabil șef ART FLAME S.R.L.

Vă mulțumesc mult pentru apreciere. Noi activăm pe piață deja de 15 ani și, după cum s-a menționat, avem creștere din an în an, datorită faptului că avem și finanțare din partea partenerului nostru FinComBank, care a fost alături de noi la orice etapă de dezvoltare”, – a menționat în cadrul Galei de Premiere a IMM-urilor din Republica Moldova Gutu Mihail Dumitru, conducătorul MIGALAUTO SRL.

FinComBank aduce sincere felicitări tuturor oamenilor de afacere, care în cadrul Galei de premiere a IMM-urilor au fost decernați cu marele premii. De asemenea, aducem sincere felicitări antreprenorilor, clienți FinComBank, care au primit distincții şi au fost apreciați pentru reușite.

FinComBusiness – partenerul succesului tău!

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: