opiniatransilvana.ro

Fostul om de televiziune din România Dan Diaconescu, acuzat de relații sexuale cu minore 

Fostul realizator de televiziune în România Dan Diaconescu a fost ridicat de polițiști din locuința lui din București și dus pentru audieri la Constanța. Diaconescu este acuzat de două infracţiuni – de act sexual cu un minor în formă continuată şi folosirea prostituţiei infantile în formă continuată.

ProTv.ro scrie cu referire la surse din anchetă că Diaconescu ar fi plătit pentru a avea de mai multe ori relații intime cu două adolescente gemene, minore, și ar fi căutat o fată căreia să îi cumpere virginitatea.

Diaconescu, potrivit sursei citate, fost ridicat din vila lui din cartierul Primăverii din București după ce, până atunci, polițiștii Biroului de investigații criminale din Constanța i-au percheziționat, șapte ore, casa.

Când au descins ofițerii, fostul om de televiziune era acasă, cu soacra și soția. Diaconescu a fost găsit într-o încăpere mică pentru haine – unde se refugiase, din dormitor.

În direct, în fața jurnaliștilor, Dan Diaconescu nu a comentat acuzațiile, iar avocatul lui a negat bănuielile: „L-am întrebat și a spus că nici vorbă de așa ceva. Urmează să ne lămurim, să vedem, să ni se prezinte și probele”.

Anchetatorii spun că faptele de care este acuzat Dan Diaconescu s-ar fi întâmplat în 2020 și în 2021. În acea perioadă, fostul om de televiziune ar fi plătit să întrețină relații intime, în București și în Constanța, cu o fată despre care știa că este minoră. La fel ar fi procedat și cu sora geamănă a acesteia, în vârstă de 15 ani și patru luni la acea vreme.

Dan Diaconescu este creatorul OTV, o televiziune de apartament, care în anii 2000 – în momentele sale de glorie – reușea să adune câteva sute de mii de telespectatori pe seară. Diaconescu în direct a atins celebritatea odată cu deschiderea anchetei penale legată de moartea Elodiei Ghinescu, ucisă de soțui ei, polițistul, la acea vreme, Cristian Cioacă.

Felul în care trata subiectele de presă, încălcările frecvente ale vieții private, dar și ale regulilor electorale, au dus la închiderea în două rânduri a OTV, o dată în 2002, apoi – definitiv – în 2013.

Ulterior, el a creat un partid – PPDD – și a încercat să devină deputat, europarlamentar și chiar președinte. A eșuat de fiecare dată, iar partidul său a dispărut din politică, după ce a reușit să trimită în Parlament mai mulţi reprezentanți.

Trei ani mai târziu, în martie 2015, Diaconescu a fost condamnat definitiv la cinci ani și șase luni de închisoare pentru șantaj – după ce a cerut unui primar din Arad 200.000 de euro ca să nu dezvăluie opiniei publice informații compromițătoare despre el. Fostul realizator de televiziune a ieșit însă mai devreme din penitenciar, după doar doi ani și jumătate.

Sursa menționează că dacă acuzațiile de acum se vor dovedi adevărate, Diaconescu riscă să ajungă din nou în închisoare. La pedeapsă i se va adăuga și perioada din condamnare pe care nu a mai executat-o, adică aproape 3 ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

screenshot

Năstase anunță că va candida la parlamentare: „Pentru toți cei care sunteți nevoiți să votați, nu să alegeți” (VIDEO)

Andrei Năstase, fost ministru de Interne și ex-lider al Platformei DA, a anunțat pe 20 iulie că va concura la alegerile parlamentare din această toamnă, în calitate de candidat independent. El a declarat pentru cetățenii care sunt „nevoiți să voteze, nu să aleagă”.

Într-un mesaj video publicat pe Facebook, Andrei Năstase, alături de mai mulți susținători, a comunicat că va candida la alegerile parlamentare.

Am decis să candidez independent pentru toți cei care nu sunt înregimentați partinic, pentru toți cei mințiți cu sloganuri frumoase și, apoi, umiliți prin legi strâmbe. Pentru sutele de mii de protestatari și semnatari a proiectelor mele de scoatere a țării din captivitate, de schimbare a vieții noastre în bine pe aceste meleaguri. Candideze pentru toți cei care, ca și mine, nu aveți pe cine alege, sunteți dezamăgiți de guvernare și partidele politice și sunteți astfel nevoiți să votați, nu să alegeți”, a spus el.

Cine este Andrei Năstase?

Andrei Năstase și-a început activitatea publică în calitate de fondator și lider al Platformei Civice „Demnitate și Adevăr”, preluând ștafeta mișcării protestatare din 2015, scrie alegeri.md. A participat la alegerile din 2016 pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, dar s-a retras în favoarea candidatului comun al forțelor politice anti-oligarhice, Maia Sandu.

A câștigat în 2018 alegerile pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău. După invalidarea rezultatelor alegerilor, pe motiv că ar fi făcut agitație electorală în ziua alegerilor, a devenit unul dintre liderii Mișcării de Rezistență ACUM.

Năstase a fost și ministru al Afacerilor Interne, mai târziu – și consilier în Consiliul Municipal Chișinău (CMC).

În decembrie 2022, Biroul Politic Național al Platformei DA a decis retragerea sprijinului politic fracțiunii Platforma DA din CMC, după ce consilierii municipali au votat, alături de cei ai Partidului Socialiștilor pentru adoptarea a patru Planuri Urbanistice Zonale (PUZ) controversate, care vor permite construirea unor noi complexe locative. Guvernul a calificat inițiativa drept „ilegală”. Atunci consilierul municipal Andrei Năstase a declarat că reprezentanții Platformei au votat în favoarea PUZ-urilor bazându-se pe expertiză. Totodată, Năstase a spus că reprezentanții Platformei DA din CMC și-au înaintat demisia din partid, dar nu își vor depune mandatele de consilieri.

În 2024, Năstase a candidat la alegerile prezidențiale în calitate de candidat independent, acumulând doar 0,64% din voturi.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: