Facebook/Speranis Nisporeni

Fotbalul și minifotbalul moldovenesc, în doliu: a murit un jucător în vârstă de 33 de ani 

Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) și Federația Sportivă Națională de Minifotbal au anunțat decesul jucătorului Adrian Apostol, în vârstă de 33 de ani. Potrivit FMF, Adrian Apostol a evoluat în fotbalul profesionist moldovenesc la mai multe cluburi, printre care Dacia Chișinău și Dinamo Auto Tiraspol. De asemenea, a bifat două partide la selecționata de tineret a Moldovei. După încheierea carierei în fotbalul profesionist, Adrian Apostol s-a remarcat în campionatele naționale de minifotbal. Cauza decesului nu a fost comunicată. Între timp, mai multe cluburi de fotbal și minifotbal din Republica Moldova au transmis mesaje de condoleanțe.

„Federația Moldovenească de Fotbal anunță cu durere trecerea în neființă a jucătorului Adrian Apostol, la vârsta de doar 33 de ani. Născut pe 19 ianuarie 1992 la Chișinău, Adrian a evoluat în fotbalul profesionist moldovenesc la mai multe cluburi, printre care Dacia Chișinău, Dinamo Auto Tiraspol, Academia Chișinău, Speranța Crihana Veche, Spicul Chișcăreni și Speranis Nisporeni. A bifat și două selecții la echipa națională U21 a Moldovei”, au anunțat reprezentanții FMF.

Potrivit federației, după încheierea carierei în fotbalul profesionist, Adrian Apostol s-a remarcat și în campionatele naționale de minifotbal. „Federaţia Moldovenească de Fotbal exprimă sincere condoleanţe şi sentimente de compasiune familiei îndoliate, prietenilor, colegilor și tuturor celor care l-au cunoscut pe Adrian Apostol”, au adăugat reprezentanții FMF.

„Doliu și tristețe în lumea sportului! Unul din cei mai buni și activi jucători de minifotbal, campion al Moldovei, câștigător al Cupei și Supercupei Moldovei, dar și participant al Ligii Campionilor, Andrian APOSTOL a plecat dintre noi la doar 33 de ani… Născut la 19 ianuarie 1992 la Chișinău, Apostol a evoluat în fotbalul profesionist la Dacia Chișinău, Dinamo Auto Tiraspol, Academia Chișinău, Speranța Crihana Veche, Spicul Chișcăreni și a bifat 2 partide la selecționata de tineret a Moldovei”, a comunicat Federația Sportivă Națională de Minifotbal din Moldova.

„În urmă cu câteva ore, am primit o veste care ne-a zguduit din temelii: jucătorul nostru, Andrian Apostol, a plecat dintre noi. Un băiat cu un suflet mare, un coleg de echipă exemplar și un om plin de viață… Andrian ne-a fost alături pe teren cu dăruire și pasiune, iar acum durerea pierderii lui ne-a lăsat fără aer. Gândurile noastre se îndreaptă spre familia sa, care trece printr-o durere de neimaginat. (…) Andrian va rămâne mereu parte din familia FC Speranis”, au comunicat reprezentanții clubului FC Speranis Nisporeni.

„Tristețe fără margini azi în Familia Dacia Buiucani, discipolul nostru și unul dintre cei mai talentați jucători ai generației sale, Adrian Apostol a plecat dintre noi! „Condoleanțe și putere familiei. Drum lin spre cer, Adrian”, se arată în mesajul clubului de fotbal Dacia Buiucani.

„Cu durere în suflet am fost informați despre plecarea dintre noi a lui Adrian Apostol – un om deosebit, un adevărat lider, cu suflet mare și caracter frumos. Adrian a jucat alături de noi la câteva turnee, și oriunde mergea, lăsa în urmă respect, prietenie și un exemplu de demnitate. A fost un om care a știut să unească, să încurajeze și să inspire. Ne e greu să credem că nu mai este printre noi. Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către familia lui, căreia îi transmitem toată compasiunea și sprijinul nostru”, se arată într-un mesaj al echipei FC Dynamis. Totodată, echipa a publicat date bancare pentru a sprijini familia fotbalistului.

„Mulțumim pentru tot, Adrian Apostol! Odihnește-te în pace!”, se arată într-un mesaj postate pe rețelele de socializare de FC Bardar.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Facebook/Maia Sandu

Victimele deportărilor regimului sovietic din Basarabia, comemorate la Chișinău. Mesajul Maiei Sandu

La Chișinău a avut loc pe 6 iulie un miting în memoria victimelor deportărilor regimului sovietic de pe teritoriul Basarabiei. La eveniment au participat mai mulți oficiali, inclusiv președinta Maia Sandu. Șefa statului a subliniat că supraviețuitorii „și-au păstrat” identitatea și valorile, în pofida acțiunilor represive ale regimului sovietic.

Miting-ul de comemorare a avut loc la Monumentul din Aleea Gării, ridicat ridicat în memoria victimelor deportărilor regimului comunist. Zeci de oameni au participat la eveniment: șefa statului, președintele Parlamentului, ministrul Culturii, funcționari publici și simpli cetățeni.

Miting-ul a debutat cu o slujbă de pomenire, oficiată de un sobor de preoți, apoi a urmat un moment artistic, monologuri și discursuri. Printre speakeri s-a numărat președinta țării, Maia Sandu.

În noaptea de 5 spre 6 iulie 1949, zeci de mii de oameni au fost ridicați din casele lor și deportați în Siberia. Oameni de nădejde, care își trăiau viața în muncă cinstită și credință, care își vorbeau limba și păstrau tradițiile cu mândrie. Oameni a căror verticalitate a fost considerată o amenințare de regimul sovietic. În condiții inumane – foamete, frig, muncă silnică – oamenii noștri au fost nevoiți să supraviețuiască departe de casă. Și totuși, chiar și în exil, și-au păstrat identitatea și valorile. (…) Cei deportați nu au cerut niciodată răzbunare. Dar au cerut adevăr. Și e datoria noastră să le oferim acest adevăr – prin recunoaștere, prin educație, prin păstrarea vie a amintirii lor”, a declarat șefa statului.

La finalul evenimentului, participanții au depus flori la monument.

Amintim că, în ajun, în Piața Marii Adunări Naționale a fost inaugurată expoziția de vagoane „Teroarea sovietică în RSS Moldovenească. Amploare, victime și făptași”, consacrată deportărilor regimului sovietic. Expoziția, care este organizată de Guvern, se află la a treia ediție consecutivă.

De asemenea, pe 6 iulie, la ora 20:30, va avea loc o acțiune de comemorare cu lumânări, alături de actorii Teatrului Național „Mihai Eminescu”. Anterior, Guvernul a invitat cetățenii la momentul comemorativ. Totodată, pe 13, 20 și 25 iulie vor avea loc proiecții de filme și spectacole dedicate acestei tragedii.

***

Pe teritoriul Basarabiei, în timpul ocupației sovietice, au avut loc trei valuri de deportări staliniste. Primul a avut loc în noaptea de 12 spre 13 iunie 1941, când peste 24 000 de persoane au fost deportate în Siberia. Al doilea val, denumit Operațiunea „Sud”, a avut loc în noaptea de 5 spre 6 iulie 1949, când peste 35 000 de cetățeni au fost trimiși în Siberia. Al treilea val de represiuni ale lui Stalin – Operațiunea „Nord” – a avut loc în noaptea de 31 martie spre 1 aprilie 1951. Peste 2 600 de persoane au fost trimise în Siberia.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: